Derfor skal du spise grønkål

Af alle kåltyper er grønkål den sundeste. Men hvad er bedst – frisk eller frossen grønkål?

Hvidkål, grønkål, rødkål, spidskål, blomkål og listen over medlemmerne af den sunde kålfamilie fortsætter.

Fælles for dem alle er, at de indeholder et højt indhold af både vitaminer, mineraler og kostfibre, ligesom de kan prale af at have et lavt kalorieindhold. Og det gør kål til en god allieret i forbindelse med den sunde madlavning.

Men blandt de næste 30 forskellige kåltyper er der dog en bestemt sort, der klarer sig ekstra godt i forhold til de andre, lyder det fra kostekspert og diætist Birgitte Escherich, der også er direktør og medejer i Kostkompagniet.

- Ser man på de mange kåltyper, så er det værd at fremhæve særligt grønkålen, siger hun til alive.dk.

Spis klogt og beskyt dig mod kræft. Læs mere på soendag.dk

Grøn har flere vitaminer end hvid
Og faktisk så slår grønkål eksempelvis hvidkål på indholdet af vitaminer med mange længder.

- Grønkål, der må siges at have et helt exceptionelt sundhedspotentiale, indeholder nemlig nogle vitaminer, der ellers er meget svære at finde i grøntverdenen. Og hvis du sammenligner grønkål med eksempelvis hvidkål, så indeholder grønkål mange flere forskellige typer vitaminer, siger Birgitte Escherich.

Derfor anbefaler hun, at man kommer i gang med at snitte den grønne kålsort, så man kan få det ind som en fast del af både salater, farsretter og gryderetter.

Men udfordringen kan dog være, at det ikke er alle supermarkeder, hvor man kan finde frisk grønkål i deres grøntafdeling.

Frossen grønkål er også sund
Men ofte er den sunde grønkål en del af frostsortimentet, og man skal ikke holde sig tilbage, bare fordi grønkålen er frossen.

- Frossen grønkål er lige så sund, når man ser på indholdet af vitaminer og mineraler. Man kan dog ikke komme uden om, at frossen grønkål ikke er helt så gastronomisk spændende som den friske udgave, men selv om den er frossen, så får man de sunde fordele ved grønkål, siger hun.

Derfor skal du spise broccoli. Læs mere på soendag.dk