Derfor skal du se dine venner ofte

Når jobbet skal passes, børnene skal hentes, maden skal laves, og tøjet skal vaskes, er der ikke altid tid til at hygge med venner og veninder.

Men det er faktisk rigtig vigtigt at holde fast i gode venskaber. Forskning har bl.a. vist, at et godt socialt netværk styrker vores fysiske og psykiske helbred. Vi lever længere, og vi bliver heller ikke så ofte ramt af infektioner og hjerte-kar-sygdomme, skriver FEMINA.

- Vi vender vores oplevelser i venners selskab, og derfor bliver vi klogere på os selv og resten af verden. Vennerne sætter gang i nye projekter, fordi man sammen får talt dem igennem, eller man får afsluttet problemer, som man længe har gået og tumlet med. Derfor skal man også huske vennerne i travle perioder, for når man investerer tid i sine venskaber, investerer man også tid i sig selv, forklarer Camilla Holst, der er psykolog hos CityTerapi, til FEMINA.

Er du ikke en god ven? Få syv gode råd til, hvordan du bliver en bedre en af slagsen på Femina.dk

Vælg nogle venner fra
Netop fordi alle har så travlt i dag, er det meget vigtigt at vælge sine bedste bekendtskaber ud.

Vi møder nemlig enormt mange mennesker i løbet af vores liv, og vi kan ikke blive gode venner med alle sammen.

- Moderne menneskers familie- og arbejdsliv betyder, at man ikke kan holde fast i alle de venner, man
får gennem livet, og hvis man forsøger, bliver man enormt stresset. Derfor skal man vælge de mest
betydningsfulde – dem man ikke kan undvære – og huske at investere tid i dem en gang imellem,
siger Camilla Holst.

Renée Toft Simonsen mener, veninder gør dig i godt humør. Læs hvorfor på Femina.dk

Nedjuster forventningerne til venindeaftenen
Ifølge Trine Kolding, der er ekspert i effektivitet og planlægning og forfatter til bl.a. ’Få styr på tiden’, er det vigtigt at lave faste aftaler med sine venner og i øvrigt nedjustere sine forventninger.

De faste aftaler kan f.eks. laves med flere veninder, så man ser flere veninder på samme tid, og de kan i øvrigt slås sammen med en løbetur eller madlavning, som man alligevel skal klare. Herudover siger Trine Kolding, at man skal skrue forventningerne til venindeaftenerne ned.

– Vi skaber forventninger til hinanden om, at begge er 100 procent veloplagte, når man ses, men sådan er virkeligheden jo ikke. Der er mange dage, hvor man er flad, og så kan det virke anstrengende at ses, hvis man føler, at man skal diske op med det helt store – både menneskeligt og i form af en flot middag, siger Trine Kolding, der anbefaler, at man taler med vennerne om, hvordan man gerne vil være sammen og nedjusterer forventningerne.