Derfor skal du bare kysse løs!

Kys kan være romantiske, frække eller lidenskabelige. Og nogle gange alle tre dele på én gang. Læs her tre stærke – og overraskende grunde til hvorfor du bare skal kysse løs.

Kysset er et ældgammelt fænomen, og de første tekster hvori kysset er dokumenteret, stammer fra de indiske sanskrittekster, der er mere end 3500 år gamle. Udover, for det meste, at være dejligt og en fantastisk måde at knytte bånd til sin udkårne på, kan kysset faktisk store sundhedsmæssige fordele.

1: Kys er overraskende godt for mundhygiejnen
Ifølge Dental Hygiene Therapy, der er den engelske tandlægebranches interesseorganisation, er kysset, så længe den generelle mundhygiejne er i orden, rigtig godt vores tænder. Spyttet der produceres under kysset, indeholder et naturligt forsvarssystem, der vasker bakterier og mad af tænderne og neutraliserer skadelige syrer.

Det gør krig ved soldatens ansigt – billedgalleri på q.dk

2. Vi kysser os frem til den biologisk bedste partner
Både mænd og kvinder bruger kysset som en tester på, om vi står overfor den rette partner. Det lyder måske indlysende nok, men ifølge den amerikanske antropologiprofessor og forfatter Helen Fisher, der har skrevet adskillige bestsellere om sammenhæng mellem vores seksuelle adfærd og biologi, stikker det dybere end som så. Hun forklarer, at kvinder bruger de biologiske informationer i spyttet, til at teste hvor sundt mandens immunforsvar er. Mænd elsker rigtigt ”våde” kys, fordi han dels bruger kvindens spyt til at teste, hvor fertil hun er, og dels for at indskyde sit testosteron i kvinden, da det skulle gøre hende mere fertil.

3. Kys er verdens bedste antistress-terapi
Det er videnskabeligt bevist at hyppigt kysseri, kan reducere stress markant! Forskning fra University of North Carolina konkluderede, at stoffet cortisol, som hjernen udsender i for store mængder, hvis man er stresset, bliver markant reduceret, hvis man kysser og kærtegner sin partner. Berøringerne sender simpelthen signaler til hjernen om, at den skal udsende mindre cortisol, og selv på kort sigt kan det have en gavnlig virkning på selv langtidsstressede mennesker.

Sådan finder din krop sin naturlige vægt. Se mere på q.dk

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08