Derfor har vi bedre sex efter et skænderi

Skænderier er ikke altid dårlige. Skændes du med din udkårne, kan det styrke jeres sexliv.

På overfladen synes et par, der aldrig skændes, at være meget lykkeligere end alle andre, men sådan er det ikke nødvendigvis. For et forhold uden skænderier ender ofte med at være et forhold uden sex. Hvorfor nu det?

– Den dybe seksuelle relation opstår ud af intimitet, og det forudsætter, at vi kan give os hen til hinanden som mennesker, forklarer Charlotte Fruergaard, parterapeut og parforholdscoach til ugebladet FEMINA.

Sådan bliver I rigtigt gode til at skændes. Læs mere på Femina.dk

– Der er ingen forhold, som er ’rene’. Alle forhold rummer konflikter, men hvis vi prøver at feje konflikterne ind under gulvtæppet, kommer vi netop til at mangle den intimitet, der opstår i at kunne skændes, så det brager, og bagefter kunne se hinanden i øjnene og sige: ’Jeg elsker dig!’. Det er også derfor, vi typisk har så god sex lige efter et skænderi, siger hun.

Løsningen: Uløste konflikter i et parforhold skaber en substans af skyld, skam, frygt og hævn, og det er jo ikke ligefrem sexet. Så overvind jeres angst for konflikter og lær jer selv at skændes. Det behøver ikke at betyde, at I er ved at gå fra hinanden. Se på det som udluftning i forholdet – og en vej til mere og bedre sex.

Her den virkelige grund til, at I ikke længere har sex. Se mere på Femina.dk