Derfor fejrer vi advent

I masser af danske hjem tænder vi i dag det første lys i den smukt pyntede adventskrans, som er at finde i de fleste danske hjem i disse dage.

Udover at det er en hyggeligt og pyntelig tradition, der hjælper os med at holde styr på, hvor hastigt vi nærmer os juleaften, så er det langt fra alle, der ved, hvorfor vi fejrer advent.

Måske ved du, at advent kommer af det latinske adventus og betyder ’komme’. Advent betyder altså, at vi venter på Jesu fødsel og bruger ventetiden på at tænde lys. Det skriver informationssitet Kristendom.dk

Måske er du også klar over, at adventsfarven er lilla, men ved du egentlig hvorfor?

Tidligere var det sådan, at adventstiden betød fastetid. Man skulle forberede sig på, at Jesus kom til jorden, og det gjorde man altså bedst ved at undlade at spise. Den lilla symboliserer netop faste og bod.

Kom igennem julen uden stress. Se guiden på Femina.dk

Kransen kommer fra samme sted som træet
Adventskransen, som oprindeligt er bundet af gran og pyntet med bånd, er ligesom juletræet en tysk tradition, der har bredt sig fra Sønderjylland, der oprindeligt hørte til Tyskland.  Det er en relativt ny tradition, som først er startet herhjemme i den første del af det 20. århundrede. Den blev særligt populær omkring 2. Verdenskrig, hvor man tændte lys for håb og frihed.

Advent er desuden kirkens nytår, og derfor synger vi i kirken den ene version af ’Vær velkommen herrens år’ i adventstiden, skriver Kristendom.dk. 
 
Se hvilket juleslik, der giver færrest kalorier på Slankedoktor.dk