Derfor er vi så kedelige i sengen

Danske mænd og kvinder er ikke nær så seksuelt eksperimenterende som vores skandinaviske naboer, viser ny undersøgelse.

Vi danskere er ret almindelige og meget traditionelle, når det gælder vores seksuelle præferencer. Til gengæld er vores norske naboer vilde på lagnerne, og selv svenskerne er mere eksperimenterende end os. Det viser den nyeste europæiske undersøgelse foretaget af datingportalen C-date.

Trænger du til, at der skal ske lidt nyt på lagnerne? De klassiske sexstillinger forbedrer faktisk et samleje, hvis du pifter dem lidt op. Læs mere i guiden på q.dk

Om det er den friske luft, olien eller fjeldene, der gør nordmændene mere nysgerrige og vilde efter at kaste sig ud i eksperimenterende sex, må stå hen i det uvisse. Men faktum er, at de er Nordens mest vovede folkefærd. Vi danskere er i hvert fald mere tilbageholdende – og går du med tanken om, at din nabo, dine venner eller kolleger sikkert har mere spændende sex end dig, kan du roligt slappe helt af. Det er ikke tilfældet.

En europæisk undersøgelse, hvor datingportalen C-date har spurgt 22.000 af sine medlemmer om deres seksuelle præferencer, viser danskerne som jævnt almindelige. Mere end halvdelen af både mænd og kvinder er med på oralsex, mens omkring 20 procent af begge køn gerne bruger sexlegetøj. Men så stopper legen også. Partnerbytte, trekant, underkastelse og dominans er praktisk talt ikke på menuen – og tanken om at kigge på, mens andre har sex ligger begge køn meget fjernt.

De danske kvinder er dog mere nysgerrige end mændene efter at udforske analsex. Dobbelt så mange kvinder som mænd angiver analsex som præference. Kvinderne er også mere til beskidt snak under sex. Hele 45,9 procent af de adspurgte kvinder er friske på frække ord, mens kun 19,5 procent af mændene har lyst til at deltage i samtalen. Til gengæld foretrækker flere danske mænd end kvinder at fotografere under seancen.

Tænder på underkastelse
Er man nået til det punkt i sit liv, hvor man er klar til at eksperimentere med sexlivet, skal man måske spænde skiene på bilen og køre nordpå for at date en nordmand. Især de norske mænd er med på det hele. Analsex topper blandt de norske mænds præferencer med hele 80,8 procents tilslutning, men også oralsex, sexlegetøj, trekant, bondage partnerbytte, S/M og rollespil er på hitlisten.

Kunne man tænke sig en mand, der gerne underkaster sig seksuelt, skal man date en svensker. Hele 24,8 procent af de svenske mænd har valgt underkastelse, som seksuel præference – til sammenligning er det kun 0,5 procent af de danske mænd, der er med på den. Og hører man til blandt de 12,3 procent danske mænd, der gerne vil kombinere interessen for fotografering med sex, kunne man med fordel date en svensk kvinde. De svenske er nemlig de mest villige blandt Europas kvinder til at lade sig fotografere under sex.

Hvad tænder mænd egentlig på i sengen? Få svaret på oestrogen.dk

Undersøgelsen er lavet af datingportalen C-date i september 2012 blandt 22.000 europæiske medlemmer.