Derfor er morgensex godt!

Rigtig mange mennesker foretrækker sex om aftenen, selv om der er meget at vinde ved at lægge de kærlige favntag tidligt på dagen. Læs med her om fordelene ved morgensex.

Vi foretrækker normalt aftensex
Det hænger måske sammen med, at vi alle har oplevet, hvor dejlig søvnig man kan blive efter god sex, og det passer sig jo ligesom bedst om aftenen. Sex kan dog også have den stik modsatte effekt. Den kan nemlig også sikre, at man vågner bedre om morgenen, fortæller Jan Ovesen, der er overlæge med speciale i søvnmedicin.

– Det gør man, fordi det er en fysisk aktivitet, der sætter hormoner i gang, siger han og fremhæver, at man bagefter har sat godt gang i velbefindende og adrenalin.

Det skal du IKKE gøre efter sex! Læs mere på q.dk

Så hvis I ellers har sovet godt, er der oven i købet den fordel, at I er friske til løjerne tidligt på dagen, hvor de fleste af os er rimelig kvaste, når vi rammer puderne. Så hvad venter I på? Ind i seng, godnat godnat, og vågn så op og dyrk morgensex.

5 grunde til at morgensex er godt
1: Du kan afslutte den frække drøm og lade drømmescenarier og hverdag blande sig i et soft morgenmedley uden filter – invitér din elsker med ind i den, og forlæng nattens fantasier in real life.

2: Du får en flot glød, når blodet ruller, så sex om morgenen pynter også. Røde kinder, der er kommet af at knalde, får dig til at lyse indefra og slår enhver mineralpudder eller rouge.

3: Du vågner op på en væsentligt sjovere måde end tre sure tryk på snoozeknappen. Kroppen kommer i gang, før du så meget som har rejst dig. Bare knald, stræk dig, og vupti du er kørende.

4: Det er en super chance for at mande din mand op: Sex giver ham power og maskulin råstyrke. Gør det når som helst eller bevidst for at booste hans selvværd og kraft på dage med et vigtigt møde.

5: Hvis I faldt småsure i søvn eller har ting, I slås med, er morgensex både våbenhvile og en chance for at lægge bøvl bag sig. Ordløs konfliktløsning styrer!

Vidste du det om mandens penis? Se billedgalleriet på q.dk

Sådan kommer I i gang
Er du genert eller hæmmet omkring at elske med lyset tændt? Også her har morgenen noget at byde på.

Brille- og kontaktlinsebrugere er ikke fuldt udrustede i sengen! Og det bløde morgenlys doucher alting, så du kan slappe af og se (lidt i hvert fald) godt ud og nyde samtidig.

Sæt vækkeuret. Børn og morgentravlhed er ingen undskyldning for ikke at få noget tidlig erotik. Sæt uret til at ringe 30 minutter før normalt, så er der tid til hyrdetimen. Det er godt givet ud – det lover vi.

Gå tidligt i seng dagen før – gerne nybadet. Hvis du har besluttet, at nu skal det være, så sørg for, at du ikke er halvdød at træthed ved morgengry.

Du kan lire dig selv op ved at læse frække historier før sengetid UDEN at have sex bagefter – og så lige læse et par sider om morgenen og genopfriske lysten, før du kaster dig over gemalen.

Normalt er sex om morgenen af den enkle slags. Forberedelse er ikke nødvendig, men måske kunne det alligevel være sjovt. Læg rare ting klar ved sengen. En dildo, en fjer – you name it.

Drageånde er et turn off, uanset hvor glade I er for hinanden. Vær beredt og læg en pakke mund-hygiejnisk tyggegummi eller nogle stærke pastiller klar på natbordet.

En forsigtig start er altid god. Selv om manden af og til vågner med rejsning, så tag det roligt – det kan være en rent biologisk funktion uden lyst involveret, måske skal han bare tisse.

Sara Skaarup (1974) er sexolog, cand. kom og forfatter.