Denne is skal du bruge i din nytårscocktail

Der er stor forskel på, hvilken is der egner sig til hvad. Den forkerte is kan ødelægge en god cocktail.

Traditionelle isterninger
Traditionelle isterninger anvendes mest til longdrinks som fx en Gin fizz eller en Gin & tonic. Alle drinks, hvor konceptet er en base af stærk alkohol kombineret med en fortynder, har god brug for ekstra fortynding, men ikke for hurtigt. Så gå efter klassiske store isterninger.

Find det perfekte drinksudstyr til din nytårsaften – se den store nytårsgear-guide på Madogbolig.dk

Knust is
Til caribiske klassikere som Pina Colada og tropiske drinks generelt er det bedre med knust is, kaldet 'Crushed ice'. Alle drinks, der er baseret på en sødt-surt-spritbase-formel, har kun godt af den fortynding, der sker med den knuste is, der smelter hurtigere end store isterninger. For eksempel gør knust is underværker i en Mojito eller i en Caipirinha.

Presset is
Drinks, der består udelukkende af klare væsker som spiritus, vermouth og hedvin, skal som regel omrøres. Til omrørte drinks skal man undgå almindelige isterninger, hvis man ønsker at bevare den eksklusive sprødhed. De smelter hurtigt og gør din cocktail fad. Brug i stedet is uden urenheder. Det er presset is lavet af vand uden luftbobler, som indimellem kan fås i de større supermarkeder. Isen har en meget lav kernetemperatur, så den smelter langsomt og bevarer strukturen i drinken. Ofte vil isen ligge tilbage i glasset, når du har nydt din drink. Når du har prøvet det, er du ikke i tvivl om, at det er perfekt.

6 eksklusive cocktails til din nytårsaften