Den første time efter fyraften er den værste

Du kommer træt hjem efter job, og allerede da du træder ind ad døren, bliver du irriteret på kæresten, som har smidt sine sko, så du er ved at falde i dem. Dine første ord til ham den aften bliver derfor råbt til ham, og de var ikke specielt pæne.

Den første time, efter vi kommer hjem fra job, er kritisk. Amerikanske Laurie Puhn, der er uddannet advokat og par-mediator og forfatter til bogen Fight Less, Love More, kalder den første time i hjemmet for de voksnes ulvetime. Vi er trætte efter en lang arbejdsdag og transport, måske har nogen eller noget gået os imod, og sulten har sat ind og gør os smågnavne. Det skriver Womeshealthmag.com

Her kommer advokaten og forfatteren med gode råd til, hvordan vi vender situationen og sørger for at komme godt igennem denne time som par.

Tag på date med din kæreste. Få tips til både budgetvenlige- og luksusaktiviteter på Q.dk

Vi skal ifølge Laurie Puhn lade være med at vælte frustrationer ud over hinanden, når vi kommer ind ad døren, blot fordi vi endelig er hjemme i tryghedszonen. I stedet skal vi vælge en mere konstruktiv løsning.

Hun deler den første time op i tre intervaller, hvor der først er tyve minutter til os selv og derefter tyve minutter til hver af partnerne, hvor det er tilladt at fortælle hinanden, om det der ligger os på sinde.

De første tyve minutter
Når du kommer ind ad døren efter job, handler det om at få lagt en dæmper på dig selv i stedet for straks at buse ud med det, der irriterer dig. Gå ind at skifte tøj, tag et bad, eller sæt dig i en krog med en god bog, indtil du har fået rimeligt ro i dit sind. Giv din partner lov til det samme.

De næste tyve minutter
Nu burde I begge være mere klare i hovedet, have genvundet noget rummelighed og være klar til at lytte til hinanden hver især. Hvis du får lov til at starte med at lette hjertet, så vær eksplicit, hvis du føler, at din dag har været rigtig træls, og du har brug for at dele det med din kæreste. Men hold dig til de overordnede linjer, og lad være med at gå i ned i petitesser. Sig også til din kæreste, at det er i orden, hvis han på et tidspunkt føler, at han har hørt nok om det.

De sidste tyve minutter
Mænd kan være lidt længere om at komme ud med det, der virkelig generer dem, så giv ham tid, og hjælp ham eventuelt lidt på vej ved at spørge interesseret. Hvis du synes, at det bliver kedeligt at høre på ham i længden, så husk på, hvor meget det betyder for dig selv at blive lyttet til. Når I begge to har fået luft, bør der være grobund for, at resten af aftenen forløber uden store skærmydsler.

Giv jeres parforhold en vitaminindsprøjtning. Se, hvordan I udvikler jer som par, på Femina.dk