Datingsite fjerner 1000 profilbilleder

Dansk datingsite vil have profilbilleder med mere omtanke, og fjerner derfor omkring 1.000 profiler, hvor billedet ikke opfylder nye krav.

Næsten en halv million danskere besøger jævnligt et datingsite på nettet. På de mange sites er profilbillederne af, mildest talt, svingende kvalitet. Det vil folkene bag sitet Elitedaters nu gøre noget ved. Det skal være slut med sjuskede selvportrætter og kunstige opstillinger.

Datingsitet indfører derfor en række skærpede billedkrav, som alle nuværende og kommende medlemmer skal overholde. Forventningen er, at 1000 profiler bliver slettet når gennemgangen er færdig. Det er et helt nødvendigt tiltag, mener direktøren.

- Det er lige meget, om du er tyk eller tynd, men du skal gøre noget ud af dig selv på billedet og vise brugerne, at du tager din dating seriøst. Vælger du et profilbillede, du har taget af dig selv i spejlet på badeværelset, svarer det til at gå i byen uden at have lynet bukserne op, og det bidrager altså ikke positivt til festen, siger Elitedaters direktør, Nigel Rasmussen, i en pressemeddelse.

På Femina.dk kan du få seks gode råd til netdating 

Vær naturlig
Så hvad er det perfekte profilbillede? Ifølge Nigel Rasmussen kan det se ud på mange måder, men det vigtigste er, at du er naturlig. Det skal sende de rigtige signaler, mener han.
- Første indtryk tæller, og derfor holder det ikke, hvis du på dit grynede profilbillede sidder med gaffel og mad i munden, eller du poserer med trutmund foran dit garderobeskab. Det perfekte profilbillede er positivt og ærligt. Hvis du er en jeans pige, så lad være med at tage kjole på, men vis den bedste udgave af dig selv. Tænk alle elementer igennem i billedet, siger direktøren.

Netdating har gjort os mere kræsne. Læs hvorfor på Femina.dk

Datingsitets 10 råd til at undgå billedklicher

1: Lad være med at retouchere din ekskæreste eller venner ud: Du giver formentlig heller ikke dine venner en pose over hovedet, når I står i baren.

2: Drop mad- og drukscener: Når første indtryk tæller, er det ikke pokkers charmerende, hvis du på dit billede er i færd med at proppe dig med græsk salat eller hælde nattens tiende drink indenbords

3: Glem dit spejlbillede: Selvportrætter taget i et badeværelsesspejl er langtfra æstetiske. Særligt ikke, når både dit kamera, din håndcreme og vasketøjskurv sniger sig med på billedet.

4: Lad være med at retouchere rynker og hudfejl: Stå ved, hvem du er.

5: Lad være med at tage billedet i din rodede stue: Baggrunden fortæller også, hvem du er.
 
6: Lad billedet til pas og kørekort blive liggende i lommen: Du har garanteret billeder, der gør bedre reklame for dig.

7: Mindst 1/3 af det samlede billede skal være af dit ansigt: Husk, at du også skal være synlig, når en potentiel date tjekker dig ud på sin smartphone.

8: Sørg for at belyse billedet korrekt og gør det skarpt: Der er ingen undskyldning for slørede billeder i 2012.

9: Dit ansigtsudtryk og kropsposering skal være positiv og imødekommende: Ingen gider at date en dødbider.

10: Tag tøj på, som du kunne finde på at date i: Lad joggingbukserne blive i skabet.