Danskerne drømmer sig langt væk i julen

Rigtigt mange af os ønsker, at vi var under varmere himmelstrøg, mens julen er over os.

Er du en af de mange danskere, der synes, at vinteren herhjemme er alt for kold, og at det kunne være spændende at holde jul i et andet land? Måske er du en af dem, som overvejer at tage sydpå i julen?

Næsten halvdelen af os kunne godt tænke os at tilbringe juledagene et andet sted end herhjemme. Mens en tredjedel også gerne vil holde selve juleaften udenlands. Det viser en undersøgelse, som hotelsitet Hotels.com har lavet blandt 1193 danskere.

Væk fra juleræs og familie
De fleste i undersøgelsen svarer med den begrundelse, at de gerne vil opleve julen et andet sted end herhjemme, eller at de gerne vil have noget varme. Over en tredjedel svarer, at de meget gerne vil slippe for juleræset og tilbringe noget kvalitetstid med familien.

Der er dog også 7 procent, der netop vil holde julen udenlands for at slippe væk fra familien.

Vil du gerne på juleshopping i udlandet? Se guiden på Femina.dk

Flere vil af sted i år
Alive.dk har talt med Spies og Star Tour, der kan fortælle, at der er rigtigt godt salg i julerejserne i år. Især for børnefamilierne.

- Udover et højere salg af julerejser generelt, oplever vi specifikt en langt højere andel af børnefamilier, der vil rejse i julen i år. Det plejer ellers at være børnefamilierne, der er sværest at lokke væk fra den traditionelle, danske jul, men det gælder altså ikke helt i år, og jeg mener, det skyldes dårligt sommervejr to år i træk, kombineret med at julen falder godt i år, siger Stig Elling, salgschef i Star Tour.

Torben Andersen, kommunikationschef hos Spies fortæller ligesom Stig Elling, at langt de fleste danskere, der rejser væk i julen, tager til de Kanariske øer. Derefter kommer Thailand og Egypten ind på listen, men begge selskaber melder, at rigtigt mange danskere også har fået øjnene om for Mellemamerika og Caribien.

Hvis du gerne vil nå at bestille en julerejse, skal du ikke overveje det for længe, da Star Tour fortæller, at syv ud af ti rejser er udsolgt.  

Tobago er en perle i Caribien. Læs om paradisøen på Femina.dk