Danske kvinder går i seng med sig selv

Mange selvstændige, veluddannede og økonomisk frie kvinder anno 2013 gider ikke længere mænd og ægteskab.

Har feminismen sejret så eftertrykkeligt, at det svage køn er endt som det stærke, og manden er blevet familiens overflødige køn? Og skal han have skilsmissepapirer i julegave?

Kurvede kvinder lægger sag an mod Karl Lagerfeld. Læs hvorfor på ELLE.dk

’Der findes ikke noget mere livsforladt end et par med hinanden i hånden, og grødhovederne begravet i køddisken.’

Sådan lyder indledningen til forfatter Martin Kongstads nye roman, Fryser jeg. Kongstad går i krig imod det, han betegner som ’det monogame parforhold, og hele dets følge af tidsindstillet sex, skemalagte bebrejdelser og rollespil fra wienerbrødsautomaten.’

Kvinderne kræver skilsmissen

Det lyder rigtignok ganske blodfattigt, og hans diagnose om, at mange mennesker er mere kedelige, når de er sammen, end når de er hver for sig, er tilsyneladende gået lige ind hos de danske kvinder.

Uffe Buchard mener, at kvinder er de nye mænd. Læs hvorfor på ELLE.dk

40,2 procent af alle danske ægteskaber ender med et brud, halvdelen inden for de første fire år, og om end der ikke findes nogen officiel statistik for, hvilket køn der tager initiativet, er eksperterne ikke i tvivl:

I tre ud a fire parforhold er det kvinden, der ønsker at stoppe, siger parterapeut og konfliktmægler Ingrid Ann Watson fra Institut for Krisehåndtering.

Mændene søger kærligheden

Hun siger på sin hjemmeside, at kvinderne vælger at blive skilt ’frem for at gå at være skuffet’ og at ’mændene bliver længere i ægteskabet, fordi de er mere konfliktsky end kvinderne.’

Og at de dertil er mere bange for at blive ensomme end kvinderne. Den vurdering passer som hånd i handske med en undersøgelse foretaget i Danmark af et af verdens største dating-netsites, Zoosk, i 2011.

Beyoncé og Gucci kæmper for kvinders rettigheder. Læs hvordan på ELLE.dk

I målingen siger 43 procent af singlemændene, at de er lykkelige, når kæresten er i hus, mens kun 26,6 procent af kvinderne erklærer sig lykkeligere i tosomheden.