Crazy Christmas Cabaret-skuespiller: Ikke tid til julekalender

Hjemme hos skuespiller Vivienne McKee bliver der både holdt dansk juleaften og engelsk frokost juledag.  Men i disse juledage er der ikke tid til meget andet end den traditionsrige kabaret i Tivoli

Vi har alle nogle helt særlige juletraditioner, som vi holder fast i hvert eneste år, ligesom der ofte er en særlig julegave eller juleoverraskelse vi særligt husker.

SØNDAG har spurgt skuespilleren Vivienne McKee, der er medgrundlægger og kunstnerisk leder af London Toast Theatre i København. Lige nu er hun aktuel i Crazy Christmas Cabaret i Tivoli, der i år kan fejre 30-års jubilæum.

Det har jeg altid på julebordet?
– Hjemme hos os på Frederiksberg har vi et kæmpestort bord. Vi kan sidde 16 omkring det, og der skal noget af en dug til. Derfor bruger jeg hvert år en juledug, jeg købte i England for efterhånden mange år siden. Den er i de klassiske julefarver bl.a. rød og grøn, og jeg køber altid ind til julebordet, så det matcher min dug.

Jul er lige for mange lig med konfekt. Her får du seks opskrifter på julens lækreste konfekt på Søndag.dk

Min yndlingsjulepynt?
– Det må være mine små forgyldte julepynt-ophæng fra Georg Jensen. Jeg har rigtig mange af dem, fordi min mand igennem mange år – faktisk lige siden jeg kom til Danmark – hvert år til jul har købt dem til mig. De blev pakket ind og lagt under træet, og jeg er rigtig glad for dem. Ofte køber jeg en stor troldegren, som jeg hænger dem på. Det skaber julestemning og ser fint ud.

Min favorit tv-julekalender?
– Sådan en har jeg ikke rigtig. Jeg har igennem mange år spillet Crazy Christmas Cabaret i Tivoli, og derfor har jeg ikke nået at se julekalender. Men min søn, som i dag er 31 år, kunne godt lide især en julekalender, da han var barn – nemlig  Jul på slottet, den syntes vi begge var god, og det er umiddelbart, den jeg husker bedst.

LÆS MERE: Vil du gerne opleve julestemingen i udlandet, så får du her en guide til Europas bedste julemarkeder

Det spiser vi altid juleaften?
– Nu er jeg jo fra England, og der fejrer vi julen lidt anderledes – nemlig med en stor frokost juledag. Efter vi er flyttet til Danmark, fejrer vi dog også jul juleaften – en rigtig dansk jul med alt, hvad der dertil hører. Vi har ofte engelske skuespillere boende i julen, og de holder naturligvis juleaften sammen med os, og de synes, at de danske juletraditioner med at danse om juletræet og spise risalamande er meget eksotiske. Vi får gås eller and juleaften, og dagen efter holder vi jul igen – nu på engelsk facon midt på eftermiddagen med kalkun på menuen.

Husker du en juleoverraskelse eller -hemmelighed?
– Min mor, som var kunstmaler, boede i England. Hun plejede at komme på besøg hos os i julen. Men et år – kort før hun døde – var hun syg og havde ikke kræfter til at rejse til Danmark i julen. Det var jeg naturligvis ked af. Men det viste sig, at hun havde fået det bedre, og i al hemmelighed havde hun aftalt med min mand, at hun alligevel kom og overraskede mig. Han kørte ud til lufthavnen og hentede hende juleaftensdag, og da hun pludselig stod der i døren og overraskede mig, blev jeg meget rørt og kunne slet ikke holde tårerne tilbage. Det er den bedste julegave og juleoverraskelse, jeg nogensinde har fået.