Claire Danes: Jeg skal ikke være hjemmegående husmor

Skuespilleren Claire Danes mener, at hun har fået børn på det helt rette tidspunkt i en alder af 33 år.

At balancere arbejdslivet med privatlivet har for den 33-årige skuespiller Claire Danes været alfa og omega i forbindelse med fødslen af sønnen Cyrus Michael Christopher i december 2012. Hun mener, at moderrollen er kommet til hende på det helt rette tidspunkt i hendes liv.

- Jeg har altid ønsket at få børn, men jeg er glad for, at jeg ikke har gjort det før nu. Når jeg tidligere tænkte på at arbejde og at være mor, så var jeg virkelig nervøs omkring det. Jeg tror, at jeg ville være dårlig til at være hjemmegående husmor. Det ville bare ikke klæde mig. Jeg føler mig så heldig med, at jeg har haft det knivskarpe fokus…at jeg ville spille skuespil, siger hun i et interview med ELLE.

Valentinsdag er lige om hjørnet – og hvad kunne være en bedre ide end at se en romantisk film som Romeo + Julie med Claire Danes i hovedrollen i selskab med din elskede? Læs guiden til filmvalg på Valentinsdag på femina.dk

Claire Danes er gift med kollegaen Hugh Dancy, og hun fortæller, at det er en stor prioritet for hende, at ægteskabet fungerer, men at det samtidig falder hende let.

- Hugh var bare den rigtige partner for mig. Jeg var meget, meget heldig. Det er bare svært at tage hele æren, når tingene bare fungerer, forstår du? Og vi arbejder øjensynligt hårdt på at bevare vores forhold – at det er centralt i begge vores liv – men samtidig, så er det bare et slags helle, som jeg virkelig kan regne med, siger hun.

Angrebet af pressen
Med sine 33 år har Claire Danes efterhånden været længe i film- og tv-branchen, og hun udtrykker, at hun føler med nutidens unge skuespillere, fordi hun mener, at de har en hård opgave i at skulle tackle den aggressive presse omkring dem.

- Da jeg var yngre, var jeg en lille smule mere rastløs, men der var ikke lige så mange øjne. Der var ikke så mange tabloider eller antal kameraer, som alle er bevæbnet med. Jeg føler en kæmpe sympati for teenagere, som pludselig er blevet offentlige figurer, for det er bare røvtur for dem, siger hun.

Obama er stor fan
Claire Danes, der i øjeblikket er aktuel i tv-serien Homeland, giver i øvrigt et lille indblik i hvor stor en stjerne, hun er blevet med serien. Ved en middag i Det Hvide Hus gik det nemlig op for hende, at hun havde selveste præsident Obama som fan.
- Hugh sagde: ’Vi bliver nødt til at møde Obama’, og vi gik over, før vi nåede at tænke, og fandt os selv i færd med at trykke hånd med ham. Hugh indså, at han havde glemt at præsentere sig selv ordentligt, og præsident Obama sagde: ’Og du er?’ og Hugh sagde: ’Undskyld, Hr. præsident’. Jeg sagde: ’Jeg er Claire Danes’, og han sagde: ’Åh, du er en dygtig skuespiller.’ Og jeg sagde: ’Du er en dygtig præsident’. Og han sagde: ’Åh, du er en finere skuespiller, end jeg er præsident’. Jeg havde ikke noget gensvar. Hugh og jeg gik med det samme hen til baren og fik en stor vodka-drink, siger Claire Danes om episoden.

Da der blev taget billede af Claire Danes under Met-galla i New York sidste år, afsløredes det, at den norske kronprinsesse Mette-Marit deltog i begivenheden i en kjole til en værdi af 100.000 kroner. Se billedet på billedbladet.dk

Claire Danes vandt i 2012 en Golden Globe for sin optræden i tv-serien Homeland. Samme år udnævnte Time magazine hende til et af de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.