Charlotte Bircow: Derfor mediterer jeg

Flere og flere finder ro ved dagligt at meditere. Vi har spurgt Charlotte Bircow, hvad hun får ud af at meditere

Der er en række positive gevinster ved at meditere regelmæssigt. Man bliver eksempelvis bedre til at koncentrer sig, og man bliver mere modstandsdygtig, når det handler om stress.

Fitnessinstruktøren Charlotte Bircow er kendt for sine mange fitness-videoer, og det er da også i forbindelse med træningen, at hun opnår en meditativ tilstand.

LÆS MERE: Vil du gerne i gang med at meditere. Her får du fem gode begynder-tips

- Faktisk er det sjældent, at jeg sætter mig ned og mediterer. Det gør jeg igennem min motion. Det kan være meget meditativt at træne. Jeg bruger ikke nogen bestemt teknik for at gøre det. Det sker helt af sig selv, siger hun til SØNDAG.

LÆS MERE: Her får du tre øvelser, der mindsker stress

Jeg lærte at løbe
Og nogle af principperne fra meditationen har hun da også oplevet at gøre brug af, når det kom til motionsformer, som hun egentlig ikke synes var særligt sjove.

- For mange år siden, da jeg begyndte at løbe, og jeg hadede at løbe, fandt jeg ud af, at jeg skulle holde op med hele tiden at tænke på, at jeg skulle løbe til den næste lygtepæl og ellers bare lade tankerne flyve frit, lytte til fuglene og mærke vejret. Det er der, jeg får en masse nye ideer og løsninger på problemer, jeg går og tumler med, siger hun.