Cate Blanchett: Jeg vil gerne have skægvækst

Skuespiller Cate Blanchett vil nyde at optræde med skæg i Peter Jacksons fortællinger om hobitternes verden.

Det er ikke hver dag, at en Hollywood-skuespiller siger, at hun ville elske at have skægvækst, men 43-årige Cate Blanchett kunne godt tænke sig det skæg, som hendes kvindelige medspillere har som dværge i filmen Hobbitten.

- Der var et øjeblik, hvor jeg blev forelsket i al den skægvækst og tilhørende smykker. Jeg mener, jeg ved ikke, om det vil bliver den nye dille, men det kunne fænge mig. Jeg har sagt til Peter, at hvis jeg kunne komme tilbage og have skæg – for de kvindelige dværge har skæg – så ville jeg være klar på det. Det kunne jeg ikke, fordi jeg var på scenen, men han lovede, at han ville være min mand. Og jeg har altid ønsket mig skægvækst, men jeg missede min chance, sagde hun i interview i tv-programmet Lorraine på ITV.

Cate Blanchett bjertog alt og alle, da hun optrådte ved premieren på Hobbitten i en overdådig kjole fra Givenchy. Se billedet på billedbladet.dk

Det er et løfte, som instruktør Peter Jackson har tænkt sig at holde overfor Cate Blanchett, der aldrig havde troet, at hun skulle spille elver igen efter at have medvirket i Ringenes Herre-triologien. Hun har rollen som Galadriel i filmen.

- Jeg troede ikke, at jeg ville få en chance til, og jeg fik muligheden for at spille hende yngre, end hun var, hvilket var en udfordring. Men når du er 3000 år gammel, så gør ti år fra eller til ikke den store forskel, siger hun. 

Ikke presset til at se godt ud
Cate Blanchett har da heller aldrig følt sig presset til at se godt ud under sine filmpræstationer, og hun tager kun helt almindelige forbehold med hensyn til sin optræden.

- Jeg prøver ikke at falde forover. Det er svært at se godt ud i minusgrader. Det er fantastisk. Der er faktisk ikke noget pres på mig. Det er Peters og Martins aften og dværgenes aften. Jeg er kun med på vognen, siger hun.

Filmen Hobbitten fik dansk premiere den 12. december.

Cate Blanchett elsker ganske enkelt udfordringer bade, når det gælder roller men også med valg i livet. Læs det store portræt af skuespilleren på kigind.com