’Borgen’-stjerne: Jeg er klar til børn

I tredje sæson af ’Borgen’ kæmper hun med at passe både jobbet og en lille søn. De udfordringer har skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen ikke endnu, men rollen som mor har ikke skræmt hende fra at få børn i virkelighedens verden.

Et af de helt store temaer i DR 1-dramaserien ’Borgen’ er hvordan moderne kvinder får en blomstrende karriere til at spille sammen med familielivet. I tredje og sidste sæson af den populære serie, forsøger den idealistiske journalist Katrine Fønsmark at gå højt op i arbejdet samtidigt med, at hun skal passe sin lille søn. Det er et ukendt problem for skuespiller Birgitte Hjort Sørensen, der spiller den ihærdige journalist, men det bekymrer hende ikke, hvis hun selv får børn.

- Jeg har endnu ikke helt de samme udfordringer, som Katrine har. Men det er da en udfordring for moderne mennesker at sætte et barns behov før sine egne. Det vil det sikkert også være for mig, men det er nok også sundt. Jeg har en del veninder og søstre med børn, så jeg har fået en lille fornemmelse af, hvordan det er. Det er ikke noget, der på nogen måde skræmmer mig, siger Birgitte Hjort Sørensen til Alive.dk

På Seoghoer.dk kan du læse mere om hvad Birgitte Hjort Sørensen gør sig af tanker om børn

Danskerne har lært Katrine Fønsmark at kende som en meget struktureret kvinde. Sådan er Birgitte Hjort Sørensen også privat, bare i lidt mere ekstrem grad. Sikkert på grund af skuespillerlivet, mener hun.

- Katrine har også et element af kaos, men jeg kan enormt godt lide at have styr på tingene. Jeg har haft fast job de sidste tre år, men ellers arbejder jeg freelance, og det kaos kan ikke kontrolleres. Så jeg holder mit eget liv i kort snor, siger den smukke skuespiller.

Et svært farvel
Holdet bag ’Borgen’ har arbejdet på den nye sæson i hele 2012. Derfor havde Birgitte Hjort Sørensen, der blev uddannet på Statens Teaterskole i 2007, svært ved at tage afsked med den rolle, hun har brugt flere år på at lære at kende.

- Det var meget vemodigt, da vi havde sidste optagedag. Jeg havde ikke helt lyst til at smide kostumet. Det har været en helt vildt fantastisk tid for mig, fordi det er kommet så tidligt i min karriere. Jeg har set det lidt som en overbygning på min uddannelse. Det bliver trist, men også godt at komme videre. Jeg håber på at komme til at spille mange andre roller, siger hun.

Birgitte Hjort Sørensen har udover ’Borgen’ blandt andet medvirket i filmene ’Marie Krøyer’, og ’Ved verdens ende’

På Soendag.dk kan du læse, hvad Birgitte Hjort Sørensen gjorde for at få inspiration til sin rolle i ’Borgen’