Bliver du fed af havregryn?

Hvor sunde er havregryn egentlig, og er de roden til overvægt. Det bliver diskuteret godt og grundigt i disse kulhydratforskrækkede tider.

Men fødevarestyrelsen har slået det helt fast: Havregryn er et glimrende valg, når det gælder morgenmad.

Stor sundhedsværdi
Havregryn er et fuldkornsprodukt. Det betyder, at alle skaldele og hele kornet er bevaret. Dette gør sundhedsværdien meget højere. Desuden har det en fin sammensætning af kulhydrat, protein, fedt og fibre. Denne sammensætning, hvor der er lidt af det hele, sammen med fibrene, gør, at de mætter rigtig godt og giver god brændstof til hjernen.

Slank med rugbrød og havregryn? Læs hvordan på SlankeDoktor.dk

Uanset hvornår på dagen kulhydraterne indtages, så er de ikke dårlige. Kroppen skal have nogle af dem hele tiden, og det væsentlige her er, at havregrynene netop er af de ”langsomme” slags, altså dem som ligger længe i maven, inden de fordøjes.
Så – selvom mange tunger vil sige, at der er for mange kulhydrater og for mange kalorier i havregryn, så passer de perfekt ind i din sunde slankende kost.

Du skal naturligvis passe på mængden. De fleste vil let kunne spise 1½ - 2 dl hver dag kombineret med mælk eller et surmælksprodukt for at få proteinet med i måltidet.

Spiser du morgenbrød og bager du selv, så vær sikker på der er kostfibre nok i på SlankeDoktor.dk