Bikini er no-go for 40-årige

7 ud af 10 mener, at kvinder ikke bør gå i bikini, efter de er fyldt 40 år.

Der er meget frygt forbundet med bikinisæsonen. Først skal vi tabe os nok til, at vi synes, vi kan tillade os at have den på. Derefter skal vi grues ved spejlbilledet i prøverummet, og nu viser det sig, at det nok heller ikke er så godt, hvis du har en bikini på, efter du er fyldt 40 år.

Det viser en undersøgelse lavet af netbutikken isme.com, som spurgte 2.000 kvinder, hvad de synes om ældre kvinder i bikini. Syv ud af 10 mente, at kvinder på 40 år og derover skal holde sig til badedragt.

Det betyder, at de ville nægte kendte kvinder som Jennifer Aniston (43), Elle Macpherson (49), Courtney Cox (48), Jennifer Lopez (42) og Gwyneth Paltrow (snart 40) at vise sig i bikini.

Den rigtige bikini kan se godt ud på kroppe i alle aldre. Få en bikini guide på femina.dk

De ældre er da ligeglade
Men ud af de adspurgte 50-årige eller derover, sagde 16,8 procent, at de vil have det fint med at have to-delt badetøj på godt ind i deres gyldne år for at bevise, at aldrende hud er en bekymring, som hovedsageligt generer ungdommen. En holdning de uden tvivl vil revurdere, når de selv bliver ældre.

Resultaterne kom frem, da isme.com skrev under på en kontrakt med den tidligere supermodel, Marie Helvin på 59 år, til at være model for dem i deres ny bikinikollektion ’for kvinder i alle aldre og størrelser ' i et forsøg på at vise, at der ikke bør være nogen aldersgrænse for bikinier.

Bikinier kommer i mange former
Marie Helvin, som selv hopper i den to-delte på stranden, mener, at udbuddet af bikinier er stort nok til alle aldre.

- Hvem siger kvinder bør nægtes retten til at bære en bikini bare på grund af deres alder? Det er ikke, som om de eneste muligheder derude er små g-strengs bikinier, siger Marie Helvin.

- Som enhver kvinde, har jeg oplevet, min krop ændrer sig med tiden. Som årene går, kender man sig selv bedre og lærer, hvad der virker for én. Det bliver endnu vigtigere at finde tøj, der passer og bidrager til at overvinde de selvtillidsproblemer, som alle kvinder har, siger hun.

Der er badetøj for enhver smag og krop derude, og er du kreativ og modig, så se ELLE.dk’s galleri med den nyeste bademode

Kilde: Dailymail.co.uk