Anni Fønsby: Lad mig slikke mine sår

Anni har ikke ladet sig interviewe siden hun blev løsladt i foråret efter at have afsonet to års fængsel for rufferi. Indtil nu. Her fortæller hun for første gang, hvordan det har været at komme ud i friheden igen.
 
Selvom afsoningen har været barsk og man skulle tro, at det måtte være lykken at blive fri igen – så er det ikke helt så nemt.
 
- Det er svært at kommer ud, efter jeg i halvandet år har været inde i faste rammer, hvor alt har været kontrolleret. Alt har været bestemt for mig. Jeg har boet sammen med en masse mennesker. Og lige pludselig sidder jeg helt alene. Det eneste der larmer, er mit fjernsyn, fortælle Anni.

Det har været en psykisk udfordring at kommer ud. Hvad skal jeg nu i gang med? I hvilken retning skal mit liv gå. Da jeg røg ind og sidde – blev mit liv meget simpelt. Jeg havde en kontorstol, jeg havde et bord, en seng og fire stykker tøj. Tre bluser og et par bukser var der plads til i skabet og så et par joggingsko og et par vinterstøvler.

Anni fortæller om den periode i hendes liv, hvor hun var allermest lykkelig på Q.dk
 
- Så da jeg kom ud, var jeg nødt til at leve så simpelt som muligt. Så jeg flyttede ind til en veninde og boede der sammen med mine to børn. Så jeg ikke blev ensom og ikke blev alt for overvældet af tanker om, hvad der nu skal ske? Jeg forsøger at lade tingene komme til mig og det et en helt ny situation. Jeg er meget handlekraftig normalt – så det har været svært for mig. Det har ikke været nemt for mig at komme ud, fortælle Anni, der bruger tiden på stille og roligt at genetablere kontakten med døtrene, forældrene og vennerne.
 
- Jeg skal ha’ fodfæste igen. Lad mig lige slikke mine sår. Efter jeg er kommet ud af fængslet, har jeg erfaret, at det har været lige så hårdt at komme ud, som det var at sidde inde. Det er bare noget andet, jeg oplever nu.

Det er tydeligt at mærke, at fængselsopholdet har været omkostningsfyldt. Anni virker trods smil og gæstfrihed også meget alvorlig. Stille – selv når hun taler.
 
Anni fortæller, hvad hun ville ønske, at andre vidste om hende på Q.dk

Mine spørgsmål bliver alle besvaret med eftertænksomhed.

- Når jeg sidder som pensioneret på et plejehjem og skal tænke tilbage på mit liv, så vil mit fængselsophold være noget af det hårdeste, jeg har oplevet. Udover at blive forladt af den, jeg elsker, fortæller Anni og henviser til at Erik bad om skilsmisse mens hun afsonede.

- Jeg føler mig hele tiden presset. Medierne ringer - er der en bog, en kæreste? Nej – jeg er ikke klar til en kæreste nu. Og ja, jeg vil skrive en bog. Og det skal være en ærlig bog – men jeg ikke parat til at skrive den endnu. Så den kommer først, når jeg er klar.

Anni Fønsby er aktuel i en dokumentar ’Fra fængsel til frihed’, der sendes til februar på TLC

Læsernes favoritter - her er årets 10 mest læste sex og samlivsartikler på Q.dk