Anne Hathaway græd over afhugget hår

Skuespilleren Anne Hathaway lod tårerne få frit løb, da hun skar sit lange hår af til rollen som Fantine i Les Miserables

Det var slet ikke muligt for den 30-årige skuespiller Anne Hathaway at holde gråden tilbage, da hun sagde farvel til sine lange lokker i rollen som Fantine i filmen Les Miserables. Filmens instruktør Tom Hooper besluttede sig i sidste øjeblik for, at der ikke skulle bruges saks, fordi han mente, at det ville selv mere autentisk ud, hvis håret blev skåret af med en kniv.

Anne Hathaway strålede i en hvid kjole fra Chanel ved årets Golden Globe-uddeling. Se de smukke rober fra festen i galleriet på elle.dk

Kvinden bag den svære opgave blev skuespilleren Nicola Sloane, og hun afslører nu, at det var meget hårdt for Anne Hathaway at give slip på sit hår på den måde.

- Instruktøren sagde: ’Jeg vil have, at det skal se virkeligt ondskabsfuldt ud. Du bliver nødt til at hugge det over med en kniv.’ Vi klæbede et barberblad og et knivsblad sammen, og jeg holdt de to sammen, og man blev nødt til at save igennem det. Det var den eneste måde at gøre det på, siger hun i et interview med avisen Daily Mail.

Donerede hår til velgørenhed
Selv om Anne Hathaway havde valgt at ofre sig for rollen, så var det alligevel en meget følelsesmæssig oplevelse for hende, da lokkerne endelig faldt.

- Hun var okay, og jeg havde skåret det forreste hår af, og en lille stemme sagde: ’Skær’. Jeg tænkte: ’Åh, nu er det nok’, så jeg flyttede mine hænder væk, og så brød hun ud i gråd, da hun mærkede, hvor kort det var foran. Det var lige før, hun blev gift, så det var ikke så mærkeligt, at hun græd øjnene ud af hovedet. Hun havde ladet det gro i tre år. Så hakkede jeg det hele af, og fik hende til at se farlig ud, siger Nicola Sloane. 

Anne Hathaway valgte derefter at donere sit hår til velgørenhed.

- Jeg gav det tilbage til hende, og der er noget, som hedder ’Locks of love’ i USA, hvor de sælger kendtes hår på auktion for at indsamle penge til velgørenhed, så der kom meget godt ud af det, siger Nicola Sloane.

Der var mange, der led med Anne Hathaway, da hun fik klippet sit lange hår kort til rollen som Fantine i Les Miserables. Læs mere på elle.dk

Les Miserables får dansk premiere den 21. marts.