Anne Glad: P-pillerne mindskede min sexlyst

Livsstilseksperten Anne Glad er ikke tvivl om, at brug af p-piller kan mindske kvinders sexlyst i så høj grad, at de kan risikere at ende med den forkerte mand.

Hun har prøvet på sin egen krop, hvad det vil sige, når p-pillerne sluger sexlysten. Den 40-årige livsstilsekspert Anne Glad, der er kendt fra tv-programmet Kender du typen?,  vil helt klart råde kvinder til at være varsomme med præventionsmidlet.

- Jeg har prøvet på min egen krop, at nogle p-piller på nogle kvinder kan mindske lysten til sex. Hvis vi begynder at spise dem som 16-årige og først slutter, når vi vil have børn, så kan vi gå glip af rigtigt meget, ikke mindst hele den der dyriske tiltrækning, der sker omkring ægløsning, siger hun til magasinet Liv.

40-årige Anne Glad er udmærket godt klar over, at det biologiske ur tikker for hende. Læs om hendes overvejelser om at få børn på billedbladet.dk

Anne Glad vil endda gå så vidt som til at sige, at det bliver mere sandsynligt, at kvinder ender op med en mand, der slet ikke er rigtig for dem, fordi de ikke længere kan mærke deres egen lyst.

- Pillerne kan også ændre noget helt grundbiologisk i forhold til, hvilke mænd man har lyst til. Skrækscenariet er at sidde som 30-årig med den forkerte mand og lulle sig ind i troen på, at sex ikke nødvendigvis er passioneret. Det er farligt at komme ind i sådan en seksuel lammelse og mangel på føling med sin egen krop, siger Anne Glad. 

Anne Glad sætter præcise ord på den kvindetype, som læser ugebladet SØNDAG. Læs om du kan genkende dig selv på soendag.dk

Hun mener også, at noget er blevet skrævvredet i vores samfund siden, at p-pillerne er blevet ophøjet til et symbol på den seksuelle frigørelse, fordi det i hendes optik forholder sig stik modsat.

- Det er forfærdeligt, at p-piller er blevet brugt som argument i den seksuelle frigørelse, så vi bare kunne knalde, hvem vi havde lyst til. Selvfølgelig skal vi beskytte os mod uønsket graviditet, men især unge skal jo alligevel bruge kondom for ikke at rage alt muligt til sig, siger hun.

Anne Glad er kæreste med komponist og musikproducer Hanni Hanberg og har ingen børn.