7 orgasmer, du kan opnå – hvis du øver dig

Er jagten på orgasme blevet en besættelse for dig? Du skal lære din krop at kende først, påpeger en sexolog

Sex er forbundet med nydelse, og nydelse er automatisk forbundet med dét at få orgasme. Alligevel er der rigtig mange kvinder, der har svært ved at komme med deres partner, og legen i dobbeltsengen udvikler sig i stedet til en intens - og knapt så sjov jagt - på orgasme.

Sexolog Gro Isachsen siger til norske kk.no, at problemet hovedsageligt er, at mange kvinder slet ikke kender deres krop godt nok, og derfor ikke får udnyttet deres orgasmepotentiale.

- Chancen for at få orgasme hænger blandt andet sammen med fysiske forudsætninger, for eksempel hvor meget man har trænet sine bækkenbundsmuskler, og om kvinden er i stand til at føle sig tryg med sin partner og slippe kontrollen, siger Gro Isachsen.

Din vejrtrækning er vigtig for din evne til at få orgasme. Læs på Femina.dk, hvordan du træner dig op til en lynorgasme

Husk at træne bækkenbundsmusklerne
Hvis sexologen skal pege på én ting, som er afgørende for at kunne få orgasme, er det at træne bækkenbundsmusklerne.

- Har man veltrænede bækkenbundsmuskler, kan orgasmen føles kraftigere, og så er det lettere at få flere forskellige slags orgasmer, siger Gro Isachsen.

Et andet trick, der ifølge sexologen skulle virke, er at fortsætte med at have sex, selvom I egentlig er færdige, og din partner er kommet. For selvom manden er kommet, behøver man ikke nødvendigvis bare at stoppe, selvom det kan føles naturligt. Der er også mange kvinder, som bliver over-følsomme på deres klitoris efter en orgasme, men hvis man gerne vil prøve flere orgasmer i træk, handler det bare om at tage en lille pause, før man fortsætter igen, siger sexologen.

Det kan lade sig gøre at opnå klimaks samtidig med din partner – hvis I ved, hvordan I skal gøre. Få en guide på Femina.dk

De syv typer orgasme
Hvis man vælger at lægge en indsats i orgasmetræningen, er der flere forskellige typer orgasmer, som kvinder kan opnå. Mens mænd ’kun’ kan få fem forskellige typer, kan kvinder få hele syv.

De forskellige typer orgasme er:

Klitorisorgasme: En intens orgasme, som opnås ved stimulation af klitoris

Vaginalorgasme: Opnås ved stimulering af en kombination af skedeåbning, G-punkt, livmodermund og klitoris under penetrering. Giver en stærkere følelse af orgasme end klitorisorgasme.

Analorgasme: Opnås ved anal- og klitorisstimulering.

Sprøjteorgasme: Forbeholdt de få - ca. 10 prosent af kvinder sprøjter før, under eller efter sex.

Multiorgasme: En serie orgasmer, der kommer som perler på en snor, uden at man behøver at stimulere imellem orgasmerne. 

Kombinationsorgasme: Flere typer af orgasmer på én gang. En meget stærk og intens oplevelse. Kaldes også totalorgasme eller rock’n’-roll-orgasme.

G-punktsorgasme: Opnås ved at stimulere G-punktet, som ligger mellem blæren og skeden. 

Kilde: kk.no