7 madvarer der giver dig skøn hud

Du kan få en meget smukkere hud, hvis du spiser nogle af disse ting.

Det betyder noget for din sundhed, men det betyder faktisk også rigtig meget for din hud, hvad du putter i munden.

Usund mad kan give dig uren hud, mens de rigtige madvarer kan få din hud til at stråle uden ulækre hudorme og bumser.

Prevention.com har samlet syv antioxidantrige madvarer, der giver dig en smuk hud:

Rød peberfrugt
Rød peberfrugt er en ren vitaminbombe for din hud. Indtager du en halv kop rød peberfrugt får du mere end 100 pct. af dit daglige behov af C-vitamin.

Forskere fra Storbritannien har i en undersøgelse blandt 4.025 kvinder fundet frem til, at dem, der fik mest C-vitamin, havde færre rynker og tørhed i huden end dem, der fik mindst.

Det er også vigtigt at pleje sin hud korrekt. Læs på femina.dk, hvordan du plejer netop din hudtype

Blåbær
Frie radikaler i kroppen er partikler, der kan skade hudcellerne - og dermed ælde huden. Men spiser man antioxidantrige madvarer, kan de modvirke de frie radikalers effekt. Og blåbær er faktisk et rigtig godt bud på det.

- Hvis du vil sænke de frie radikalers ødelæggelser i kroppen, er blåbær den bedste fødevare til formålet, forklarer Ronald Prior, der er ph.d. og leder af USDA Phytochemical Laboratory ved Tufts.

Laks
Den fede fisk indeholder omega-3-fedtsyrer, og de er med til at modvirke tørhed og holde huden blød og glat. Fede fisk som laks er også med til at mindske inflammation, hvilket kan virke positivt, hvis man døjer med kroniske hudproblemer.

Skal du snart på skiferie? Få gode råd på Femina.dk til, hvordan huden skal plejes i den uge

Avocado 
Den grønne spise indeholder godt med E-vitamin, hvilket er med til at fugte huden. Men forskning har også vist, at E-vitamin kan reducere antallet af frie radikaler, og at det beskytter mod solens skadelige UV-stråler.

Søde kartofler
De orange kartofler, som efterhånden er blevet ganske populære på de danske spiseborde, indeholder godt med betakaroten, som er med til at producere A-vitamin.  A-vitamin er vigtigt for huden, fordi det øger cellefornyelsen. Netop derfor indeholder mange hudplejeprodukter A-vitamin.

Granatæble
Det er fyldt med C-vitamin, og så indeholder det også flere antioxidanter end rødvin og grøn te. Det mindsker risikoen for at få mange rynker, og det får huden til at se glat og sund ud.

Fuldkorn
Faktisk kan gode fuldkorn – udover at hjælpe på fordøjelsen – også virke godt for din hud. Indholdet af bl.a. polyfenoler modvirker nemlig hudens aldringsproces.

Kilde: Prevention.com