6 tips til den perfekte scoremail

Vi netdater som aldrig før, men ligesom i den ”virkelige” verden, er den indledende kontakt særdeles vigtig.  Du skal, med få linjer, sælge dig selv til en fremmed, så læs med og bliv klædt ordentlig på. 

Første mail SKAL sidde i skabet
Netdating er efterhånden en disciplin, som rigtig mange danskere har gjort sig i. Der findes datingsites for singler, sexhungrende gifte der vil være utro, landmænd og grimme mennesker. Uanset om du har profil det ene eller det andet sted, er den første kontakt essentiel for, at netbekendskabet kan udvikle sig ud over skriverierne. Sexolog Sara Skaarup giver dig her en række konkrete tips, du kan benytte dig af.

Dette tænder danskerne IKKE på, når de netdater . Læs hvilke ting det er  på q.dk

1. Kort er godt
Lad nu være med at sidde og svede en hel nat for at få den første henvendelse helt rigtig. Det er bedre at sende korte, positive mails til flere kandidater end at satse på en enkelt og sende én mail, som du har lagt hele din sjæl i. Du ved jo ikke, om personen er det værd endnu. Når det handler om at etablere en kontakt, skal du holde igen med lange historier om “mit hus”, “min bil”, “mine eksmænd” og den dur – det er afskrækkende!

Nogle få linjer er faktisk nok, og de skal være positive. På den måde sørger du for, at modtagerens nysgerrighed er i behold til næste mail.

2. Vær personlig
At sende præcis samme meddelelser til højre og venstre virker ikke overbevisende – din modtager kan godt mærke, hvis henvendelsen er masseproduceret. Forsøg at være personlig. Det kan tage lidt ekstra
tid, men det er det værd. Har du nogle gode formuleringer, du gerne vil genbruge, er det helt okay, ingen grund til at opfinde den dybe tallerken hver gang, men kombinér med noget unikt for hver mail, du
skriver.

3. Halløj, min sveske!
Det er rimeligt elementært, men mange springer det altså over: Begynd med en indledende hilsen. “Kære ukendte”, “Hej medlemsnummer XX”, “Goddag kære københavner”, ”Hej Thomas”.

Det er en smagssag, om du har lyst til at starte din besked på en personlig eller mere formel måde, men hvis du ikke har en indledende hilsen, kan din mail let opfattes som stiv og upersonlig.

4. Fokusér, prioritér
Når du skal fatte dig i korthed, er det ikke lige meget, hvilke ting du lægger frem om dig selv. Uanset om det så er personlighed, karrierevalg, alder, kæledyr eller noget helt andet – så fremhæv noget, der er
vigtigt for dig.

Måske er der noget, der er vigtigt for dig at forklare, når du forsøger at etablere kontakt. Hvis vedkommende eksempelvis bor 200 km væk, så forklar, hvorfor han alligevel er interessant, såsom “jeg skal faktisk selv flytte til Skagen inden så længe”.

5. Næ, sådan har jeg det også…
Når vi mennesker søger en mage, kigger vi ofte efter ligheder. Hjælp ham! Hvis du har opdaget visse ligheder, så husk at nævne dem: “Jeg havde også engang en slave”, “Jeg er medlem af SMIL ligesom dig”,
eller “Jeg hader også duftolier”. Hvis du synes, at hans profiltekst er morsom eller dyb, så fortæl ham også det.

6. Spørg åbent
Spørgsmål åbner kontakten og øger dine chancer for en fortsat dialog. Det viser, at du er nysgerrig og vil vide mere om ham. For eksempel: “Marcipan-fetich er da en usædvanlig én – hvordan kom du på det?”.

Vær påpasselig med at være for sarkastisk eller provokerende, da det kan være svært at tyde og forstå på skrift og dermed kan misforstås.

Sara Skaarup (1974) er sexolog, cand. kom og forfatter, senest til ”Kærlighedskontrakten – om åbenhed og troskab i parforholdet.”  Sara Skaarup har leveret klummer og artikler til Tidens Kvinder siden 2006 og arbejder desuden som oplægsholder og rådgiver omkring nye samlivsformer

Vil du have flere gode råd til, hvordan man skriver godt, når man netdater? Så læs mere på  q.dk