5 sejlivede myter om onani

Amerikanske studier peger på, at op mod 95 % af alle mænd og 71 % af alle kvinder onanerer. Trods de høje tal findes der stadig fordomme om ”onanisterne”. Tidens Kvinder ser her på nogle af de mest udbredte

1. Folk i parforhold onanerer ikke

Folk i forhold oplever ofte, at de må onanerer i det skjulte. Dels kan han/hun være bange for, at kæresten skal føle sig utilstrækkelig, og dels kan det føles skamfuldt stadig at have behov, selvom man er i et forhold. Og det er synd, for de allerfleste masturberer af andre årsager end som en substitut for sex med partneren, fordi de ikke får nok.

Få sjove facts om penisser samt stort penisgalleri på q.dk

Onani kan for eksempel bruges som afslapning. Det er videnskabeligt bevist, at orgasme frigør hormoner i kroppen, der får dig til at slappe af. Desuden viser undersøgelser, at forhold hvor især kvinden er god til at tilfredsstille sig selv, ofte fungerer bedre seksuelt.
Sexolog Vivi Hollænder siger:

- Gennem onani lærer vi os selv at kende og finder vores egen nydelse frem. Samtidig træner vi også vores kønsdele ved at opretholde hormonproduktionen, træne bækkenbunden og smøre vores slimhinder.

2. Onani er ikke ”rigtig” sex

Jo, det er så. Når du onanerer, kan du blive rigtig ophidset, og det kan resultere i nogle helt fantastiske orgasmer. Vi har det med at vurdere sex mellem to mennesker som mere ægte sex, end det, du dyrker med dig selv, men hvis man ser på det ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, så er solosex lige så ægte, som den der involverer penetration eller oralsex med et andet menneske. Så slå dig løs – og opnå alle de sunde fordele, som dem der dyrker sex i par - eller
grupper.

Få også syv tips til selvforkælelse på q.dk

3. Onani er usundt

På ingen måde! Idéen om at onani skulle være skadeligt for kroppen opstod til dels i 1712, hvor en
anonym læge udgav pamfletten ”The Heinous Sin of Self Pollution” om onani som en slags forurening af kroppen – angiveligt for at score penge på at sælge en mikstur, som kunne rette op på skaderne. Til dels bunder det blakkede ry i religioners påstande om, at onani skulle være skadeligt for krop og sjæl, men al videnskab tyder i dag på det modsatte – at sex med dig selv er yderst sundt for sjæl og krop på linje med motion, en varieret kost og meditation. Så investér i din sundhed og få hænderne under dynen!

4. Mænd bør onanere mere end kvinder

Det er almindeligt kendt, at mænd skal have lettet trykket – et udtryk som referer til, at sæden ellers hober sig op i mandens penis – med smerter til følge. Kvinder har af naturlige årsager ikke samme behov. Men det passer ikke. Der er intet, der entydigt viser, at der skulle være en biologisk forklaring på, at mænd statistisk set onanerer mere end kvinder. Tværtimod skal man nok nærmere tage i betragtning, at der historisk set er meget mere negativitet forbundet med kvindens masturbation.

Det kan føre til, at kvinder er tilbøjelige til at onanere mindre som helt unge – eller måske ikke tør svare fuldstændigt ærligt i spørgeskemaundersøgelser. Undersøgelser om kvinders onani fra USA viser blandt andet en stor forskel på, hvor mange kvinder der egentlig onanerer. Nogle undersøgelser påpeger, at lidt over 60 % af alle amerikanske kvinder onanerer, mens andre angiver tallet til at være over 90 %.

5. Kun en speciel slags mennesker onanerer

Amerikanske sexforskere som Alfred Kinsey og det statslige canadiske Sex Information and Education Council of Canada har begge foretaget omfattende studier, der tydeligt viser, at store dele af befolkningen, på tværs af køn og alder, onanerer hyppigt. Så mange som 90 % af begge køn onanerer i et eller andet omfang, og det betyder også, at langt størsteparten af alle ”normale” mennesker onanerer  fra tid til anden. Så som den canadiske sexrådgiver Sue Johanson engang i et interview sagde:

”99 % af alle mennesker onanerer hyppigt. Den sidste ene procent lyver!”

Kilder:
Thomas W. Laqueur: Solitary sex: A cultural History of Masturbation, Betty Dodson: Sex for One: The Joy of Selfloving, Sexolog Vivi Hollænder