5 gode grunde til at drikke rødvin

Du kan med god samvittighed nyde et glas rødvin. Det har nemlig en række sunde fordele.

Leder du efter en eller flere gode grunde til at åbne en flaske rødvin, er der mange at finde. For selvom rødvin indeholder en del kalorier, har den røde drik en række andre gode egenskaber, som faktisk gavner dit helbred.

Prevention.com har samlet fem af dem:

Rødvin beskytter hjertet
Rødvin kan – udover at sænke det dårlige kolesteroltal – virke godt for hjertet. Vinen indeholder nemlig polyfenoler, som er antioxidanter, der holder blodårerne fleksible og mindsker risikoen for blodpropper, forklarer John Folts, som er professor i hjertesygdomme og ernæring ved University of Wisconsin-Madison.

Han understreger dog, at det gælder vinindtag i moderate mængder. 

Læs på Femina.dk, hvordan du ellers kan holde dit hjerte sundt og stærkt

Rødvin regulerer blodsukkeret
Noget tyder på, at det især for diabetikere kan være gavnligt at drikke rødvin. I druernes skal findes der nemlig rigelige mængder af resveratrol, der er en gavnlig antioxidant. 

En undersøgelse publiceret i tidsskriftet Nutrition har netop vist, at deltagere, der hver dag i tre måneder indtog et resveratrol-tilskud på 250 mg havde et lavere niveau af glukose i blodet sammenlignet med dem, der ikke tog tilskuddet.

I øvrigt havde resveratrol-deltagerne et lavere kolesteroltal og blodtryk.

Rødvin booster hjernen
Den samme antioxidant – resveratrol – kan faktisk også spille en rolle i forhold til hukommelsen. Ifølge Philippe Marambaud, der er seniorforsker ved New York’s Litwin-Zucker Research Center for the Study of Alzheimer’s Disease and Memory Disorders, holder antioxidanten nemlig hjernen skarp.

Det tyder nemlig på, at antioxidanten hæmmer dannelsen af beta-amyloid-protein, som spiller en rolle i forhold til Alzheimers og demens.

Rødvin kan smadre din søvn. Læs hvorfor på Madogbolig.dk

Rødvin virker mod forkølelse
Rødvin kan faktisk virke forebyggende i forhold til sygdom pga. det høje indhold af antioxidanter i vinen. En undersøgelse publiceret i tidsskriftet American Journal of Epidemiology har fundet frem til, at 4.000 personer på fem spanske universiteter, som drak mere end 14 glas vin om ugen i et år, havde 40 pct. lavere risiko for at blive forkølet.

Forskerne tror altså, at det skyldes de gode antioxidanter, som bekæmper infektioner og beskytter cellerne mod de skadelige, frie radikaler.

Rødvin mod kræft
Der er delte meninger om det, men en del forskning peger på, at rødvin kan modvirke udviklingen af kræft.

Ifølge forskere på University of Virginia kan den mængde resveratrol, du får fra at drikke et glas rødvin tre-fire gange om ugen være nok til at sulte kræftcellerne. De kunne i hvert fald se, at når kræftceller i menneskekroppen fik resveratrol, forhindrede stoffet et protein i at give kræftcellerne næring.

Kilde: Prevention.com