5 dårlige hudvaner, du ikke vidste, du havde

Dårlige vaner er oftest en dårlig idé, men nogle rutiner kan være så indgroede i os, at vi ikke tænker over, at det, vi gør, faktisk kan have en negativ effekt. Her får du fem tips til vaner, du måske ikke tænker over, at du har, men som din hud betaler prisen for.

Du vasker dit ansigt for meget
Det er en god idé at have en rengøringsrutine til dit ansigt, som sikrer, at du får vasket dagen af, renset porrerne og tilført din hud glød og liv. Men mange tror, at jo oftere, du vasker din hud, des bedre. Og det er en misforståelse. Ved overdrevet brug af ansigtsvask og peeling-masker stjæler du din huds naturlige olier, og den vil have sværere ved at forsvare sig imod urenheder.

Ønsker du dig lange vipper og røde læber som stjernernes? Få deres råd om makeup og skønhed på in.dk

Din hud får ikke nok fugt
Vi har det med at forelske os i én ansigtscreme og så sværge til den året rundt. Men om vinteren behøver huden meget mere fugt, så giv den alt det, den behøver! Måske er det en god idé at bruge en serum under din natcreme for at komme sovende til mere fugt, og måske skal du investere i en federe creme til de kolde måneder. Hold øje med din hud og giv den det, den trænger til i stedet for det, den plejer at få.

Du snyder din hud for solbeskyttelse
Selvom vi ikke kan se solen, er den der stadig. Og med det stadie, ozonlaget er i nu, bør du altid bruge en creme med solfaktor. Heldigvis fremstilles rigtigt mange ansigtscremer med ’indbygget’ solfaktor. Og ellers fås faktor-cremer også i letvægtsform, så du let kan bruge den ovenpå din ansigtscreme.

Du rører dit ansigt for meget
Undersøgelser viser, at vi har en tendens til at røre ved vores ansigt meget oftere, end vi har fantasi til at forestille os. Dette er en dårlig vane for den sensible ansigtshud, da hænderne er i kontakt med så mange forskellige bakterier i løbet af en dag. Og disse bakterier ender så på din arme hud...

Derfor bør du tage dig i det og lade være med at røre dit ansigt helt så meget.

Du lægger makeup med uvaskede makeupbørster
Hvis du ikke kan huske, hvornår du sidst vaskede dine makeupbørster, er det på tide at komme i gang. Børsterne samler masser af skidt og bakterier, som samles op af din hud. Derfor bør du gå efter at vaske dine makeupbørster to gange pr. måned.

Få fem gratis tips til sundere hud på in.dk

Kilde: Sheknows.com