10 ting du kan bruge kokosolie til

Kokosolie kan bruges til meget andet end madlavning og bagning. Få gode idéer her.

Hvis du synes, du har lidt for mange plejeprodukter til lidt for mange penge stående på badeværelset, bør du måske se dig om efter billigere alternativer.

Og faktisk er der ét produkt, som eksperterne er vilde med og som kan afløse en række af dine skønhedsprodukter. Det er kokosolie, skriver Prevention.com.

Kokosolie modvirker nemlig bakterier og svamp, og så er den samtidig meget fugtgivende, og den kan lettere trænge ind i håret sammenlignet med andre olier.

Tieraona Low Dog, der er læge og leder af Arizona Center for Integrative Medicine, opridser her en række formål, som kokosolie er perfekt til.

1. Til tørre hænder
Det bliver naturligvis lidt for fedtet at smøre sine hænder ind i kokosolie i løbet af dagen, men når du er derhjemme, er olien ideel.

Du kan eksempelvis have olien stående ved køkkenvasken og sørge for at smøre hænderne efter vask. Og bruger du kokosolie i maden, så sørg for at give dine hænder en omgang med det samme, lyder rådet fra Katrine van Wyk, der er holistisk coach med base i New York.

Læs på Femina.dk, hvordan du skal smøre kroppen ind i olie, og hvilke andre olietyper du kan bruge

2. Til dine kindben
Du behøver ikke investere i en dyr highlighter til ansigtet. Smør i stedet lidt kokosolie ovenpå din makeup ved kindbenene og lad den sidde. Olien giver huden mere glød, og det er netop også grunden til, at kokosolie bliver brugt i mange makeup-produkter.

3. Til barbering
Drop det dyre barberskum og brug i stedet kokosolie, når du skal barbere benene og under armene. Det er billigt, virker antibakterielt, dufter godt og fugter huden.

4. Som hårmaske
Kokosolie er bedre end andre olier til at trænge ind i dit hår og give masser af fugt.

- Jeg bruger den både i mit hår og på min hud, når jeg har brug for fugt, siger Tasneen Bhatia, der er læge og ejer af Atlanta Center for Holistic and Integrative Medicine.

Tag en klat og smør den i dit hår inden sengetid. Red det godt igennem og sæt det i en løs knold. Sov på et håndklæde, så din pude ikke fedtes for meget ind i olie, og vask håret normalt om morgenen.

Olie er også ideel til madlavning. Læs på Femina.dk, hvilke olier der er bedst at bruge

5. Til at fjerne makeup
Kokosolien kan fjerne selv vandfast mascara. Så brug lidt kokosolie på en vatrondel og rens herefter ansigtet, som du plejer. Kokosolien bidrager – igen – med fugt til øjenomgivelserne.

6. Til at rense ansigt
Du kan faktisk også bruge olien til at rense hele ansigtet. Smør olien ind i ansigtet, halsen og nakken med små, cirkulære bevægelser og vask den herefter af med din normale ansigtsrens. Olien virker antibakterielt og er virkelig fugtgivende.

7. Til at give kroppen fugt
Forskning har vist, at kokosolie kan hjælpe på sårheling, og så giver den samtidig masser af fugt. Den modvirker også hudens tab af vand, skriver Prevention.com.

8. Til et skinnende hår
Brug gerne lidt kokosolie i hårspidserne for at give lidt fugt og glans. Pas dog på med ikke at smøre for meget i. Det kan nemlig få håret til at virke fedtet.

9. Til en scrub til kroppen
Drop den dyre scrub og smelt i stedet lidt kokoslie ved lav varme. Hæld lidt puddersukker eller salt i og rør godt rundt. Tilsæt evt. et par dråber af en duftolie for at give mere eller en anden duft og skrub så kroppen godt ind i den.

10. Til en massage
Rigtig mange massageolier har faktisk kokosnød eller jojoba som grundbase. Så du kan sagtens bruge din kokosolie, hvis din partner eller dig selv skal have en massage.