Krimi

Yngre mand var mål for skud i Høje Gladsaxe

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

ccc Foto: Betina Garcia

De sidste par dages mange skyderier er ifølge politiinspektør Bent Isager-Nielsen helt uhørt. Det seneste skyderi i rækken fandt sted i går i Høje Gladsaxe. Her var målet en ung mand.

Tirsdag eftermiddag blev der fra en bil rettet et eller to våben mod en yngre mand ved det lille center i Høje Gladsaxe nord for København. Den unge mand undgik at blive ramt og i stedet ramte skuddene bygningen med et pizzaria og en kiosk. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. 

Dagens skyderi er dog langt fra det eneste, der har fundet sted i området. Det er kun godt en måned siden, at et andet skyderi i bandekonflikten kostede menneskeliv i Høje Gladsaxe. Fredag den 11. januar blev den 19-årige Jonathan Taboryski dræbt af skud, mens han sammen med en kammerat stod foran et pizzeria i den anden ende af Høje Gladsaxe. Også kammeraten blev ramt, men overlevede. 

Og så sent som mandag aften blev en anden 19-årig ramt af skud ved et skyderi i Skovlunde. En maskeret pistolmand sendte ved Blokhaven en kugleregn på godt en halv snes skud af sted, men den flygtende 19-årige blev kun ramt i låret, mens et andet skud snittede hans jakke. 

De mange skudepisoder får nu politiinspektør Bent Isager-Nielsen til at love, at der vil blive sat mange ressourcer ind i forsøget på at opklare skyderierne, der efterforskes ud fra en teori om, at der kan være en sammenhæng til den eksisterende konflikt mellem personer med tilknytning til bandemiljøet. 

- Det er helt uhørt, at der på den måde bliver skudt i vores gader. Vi tager det yderst alvorligt og sætter hårdt ind på at få opklaret disse grove forbrydelser, udtaler Bent Isager-Nielsen i en pressemeddelelse. 

Skyderiet i går eftermiddag ligner de andre tilsvarende skyderier, hvor gerningsmændene forsøger at slette deres spor på præcis samme måde. Tirsdag blev en sølvgrå BMW fundet brændende i en skov i Værløse, og det formodes, at gerningsmændene fra høje Gladsaxe har brugt den som flugtbil. Samme fremgangsmåde brugte gerningsmanden fra skyderiet i Skovlunde. Der blev flugtbilen nemlig også fundet brændende, denne gang dog i Herlev. 

Samtidig er bilerne, der blev brugt ved drabsforsøgene, begge stjålet. Politiet håber, at vidner har set bilerne eller gerningsmændene. Har man set noget, kan man kontakte politiet på hovednummeret 4386 1448.

Relaterede

Det læser andre