Mikael Jakobsen blev 25. september 2009 slået ned sent på natten under en bytur med fem kolleger fra Københavns Politi. Jakobsen blev forvekslet med én af sine kolleger, der kort forinden havde taget en kvinde på brysterne udenfor en bar på Vesterbro, og overfaldet skete som hævn for det seksuelle overgreb.

Ingen af de tilstedeværende fem betjente greb ind, selv om gerningsmanden gik lige forbi flere af betjentene, ingen tog registreringsnummeret på de to biler, gerningsmændene ankom i, og de tilstedeværende betjente ønskede ikke, at Mikael Jakobsen under den efterfølgende afhøring forklarede sandheden: Nemlig at det voldelige overfald var udløst af seksuelle krænkelser, begået af Mikael Jakobsens kollega.

- Allerede ude på stedet fandt jeg ud af, at mine kolleger ikke ville have afsløret, hvad der var sket den aften. De var ikke specielt glade for, at politiet skulle tilkaldes, og det var som om, at man ønskede, at sagen allerede fra starten skulle ‘dø’, og vi alle skulle glemme, hvad der var sket, siger Mikael Jakobsen.

Du kan høre Mikael Jakobsen fortælle om, hvordan han blev slået ned øverst i artiklen

Kollegerne forsøgte endda på et møde at få Mikael Jakobsen til at trække voldsanmeldelsen tilbage. Jakobsens kolleger ville, hvis han ikke trak voldsanmeldelsen tilbage, forklare under en afhøring, at Mikael Jakobsen selv var skyld i overfaldet, fordi han selv havde sparket og slået den mand, der overfaldt ham.

Det nægtede Mikael Jakobsen, for det ville være besynderligt og mod ‘natur’, hvis han - næsten et halvt år efter overfaldet - trak anmeldelsen tilbage. Han meddelte desuden kollegerne, at han havde tiltro til, at ‘systemet’ nok skulle gennemskue deres forklaringer og opklare sagen.

Men Mikael Jakobsen tog fejl. Voldssagen er aldrig blevet opklaret, og ingen af kollegerne er nogensinde blevet stillet til ansvar for deres handlinger den pågældende nat. I stedet er Mikael Jakobsen bl.a blevet hængt ud som ‘psykisk uligevægtig’ af kolleger, fordi han insisterer på at få oprejsning efter voldssagen, der har smadret hans liv. Alt imens  er flere af de implicerede betjente blevet placeret i betydningsfulde job rundt i Københavns Politi og PET.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke er ude på hævn overfor nogle, men derimod at komme videre med mit liv på godt og ondt. Jeg mener dog, at sandheden skal frem, og befolkningen skal vide, hvordan det også kan være i politiet.

Derfor står Mikael Jakobsen ikke frem med billede: Gennem mere end 20 år har Mikael Jakobsen arbejdet i forreste række, når der har været politiaktioner mod rockere, autonome eller ved Christiania. Det har gjort letgenkendelig i visse miljøer, og af hensyn til sin egen sikkerhed ønsker han derfor ikke sit ansigt frem. Det har BT valgt at acceptere.

Køb BT tirsdag og læs meget mere om sagen:

Læs bl.a.

- Alt om voldssagen

- Nyt centralt vidne står for første gang frem og bakker op om Mikael Jakobsens udlægning

- Hvordan en politiassistent, der nu er livvagt i PET, begik grov vold under byturen.

- Hvordan Mikael Jakobsens kolleger har gjort alt for, at sagen ikke skulle opklares.

- Læs en af Mikael Jakobsens kollegers udlægning af sagen og se, hvor kollegerne nu er ansat.


BT præciserer:

"BT har gennem hele ugen skrevet om en bytur mellem politiassistent Mikael Jakobsen og fem andre kolleger fra Københavns Politi tilbage i 2009. Her har BT skrevet, at Mikael Jakobsen blev slået ned ved en fejl for at hævne, at en kollega forinden havde taget en kvinde på brysterne. Det er understøttet af forklaringer fra Mikael Jakobsen og andre. BT har forsøgt at få kommentarer fra de fem kolleger, men de har ikke ønsket at udtale sig. BT har dog ikke i tilstrækkeligt omfang præciseret i avisen d. 23, 24 og 25. april, at der er tale om vurderinger fra Mikael Jakobsen, idet Mikael Jakobsens kolleger i andre sammenhænge har udtrykt en anden udlægning af sagen. BT beklager