Villy: Min kones sygdom kræver tid og kræfter for mig

Villy Søvndals kone, Heidi Perto, er ligesom den afgående udenrigsminister selv ramt af følgerne af et alvorligt hjertetilfælde.

Først måtte Villy Søvndal i hast i behandling som følge af et hjerteinfarkt i efteråret, og få dage senere ramte et lignende tilfælde hans 18 år yngre kone.

Nu har SF'eren valgt helt at forlade politik.

- Jeg må sige, det har været et noget anderledes og underligt efterår. Jeg var lige kommet hjem efter min operation i hjertet for en blodprop og havde været hjemme i bare fem dage, hvorefter min kone blev syg. Det er helt utroligt, at det sker i samme familie med få dages mellemrum, siger Villy Søvndal til bt.dk på dagen, hvor han har annonceret sin afgang ikke alene som udenrigsminister men fra dansk politik i det hele taget.

- Med dét der er sket, har det været en opgave at sikre, at tingene har kunne hænge sammen herhjemme. Min beslutning om at stoppe er først og fremmest begrundet i mine egne helbredsforhold, og hvis de ikke havde ændret sig, havde jeg nok fortsat. Men når alt dette er sagt, så har det også været rart, at jeg har kunne være omkring min kone i en tid, som har været træls. Der er rigtig meget medicin, der er rigtig meget smerte, der skal tages hånd om, og der er rigtig meget genoptræning. Så det er et tålmodighedsprojekt, som tager tid, siger Villy Søvndal.

Læs også: