Vil kræve gigant-erstatning: Frifundet efter 20 måneder i fængsel

»Det bliver en kæmpe, kæmpe erstatningssag«.

Sådan siger advokat Andro Vrlic, der er forsvarer for en 52-årig mand, der mandag blev frifundet for en anklage om heroinsmugling efter at have siddet varetægtsfængslet i 20 måneder.

»Mit umiddelbare gæt er, at der vil komme et erstatningskrav i størrelsesordenen en-to millioner kroner,« siger Andro Vrlic.

Han fortæller, at de mange måneder i fængsel har gjort den 52-årige så syg, at han måtte tilbringe meget af tiden på Pskykiatrisk Center Amager.

Den 52-årige er frifundet ved Østre Landsret for anklagen om, at han i efteråret 2011 planlagde et forsøg på indsmugling af cirka 20 kilo heroin fra Pakistan til Københavns Lufthavn. I foråret fandt Københavns Byret ham skyldig og idømte ham ti års fængsel.

Mandagens afgørelse kommer som en overraskelse, fortæller Andro Vrlic.

»Vi har hele tiden ment, at han skulle frifindes, men i de her narkosager er det ofte svært at blive frifundet i landsretten, hvis man er blevet dømt i byretten. Så han var overrasket over at blive frifundet,« siger han og uddyber:

»Han regnede med, at hvis han blev fundet skyldig i landsretten, så skulle han overføres til Anstalten ved Herstedvester for at afsone sin straf. I stedet kan han tage hjem og fejre jul med sin hustru«.

Andro Vrlic mener, at frifindelsen er et stort nederlag for anklagemyndigheden:

»Det er et kæmpe nederlag, at man har holdt en mand uberettiget fængslet i 20 måneder. Det er et kæmpe nederlag, at man taber en så stor og højt profileret sag«.

De to andre mænd i narkosagen fik stadfæstet byrettens dom på henholdsvis ti og 12 års fængsel, oplyser Østre Landsret.