Krimi

Ven: Amin lånte privat formue til restaurant

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Amin Skov (billedet) har lånt Vejlegården 150.000 kroner, fortæller hans ven,virksonhedskonsulent Svend Pedersen. Foto: Torkil Adsersen

Kort tid før, Restaurant Vejlegården blev ramt af en påsat brand, lånte restauratør Amin Skov selskabet en betydelig del af sin private formue.

Ved flere bankoverførsler i slutningen af november og starten af december flyttede den 34-årige vejlenser således en række store beløb til restaurantens konto. Sidste overførsel blev gennemført så sent som 10. december - 11 dage inden branden - og bragte det samlede private lån til restauranten op på 150.000 kroner.

Det fremgår af regnskaberne, fortæller Svend Pedersen, der som virksomhedskonsulent og ven af Amin Skov har haft indgående kendskab til Vejlegårdens økonomi siden august sidste år (BT har ikke set regnskaberne fra Vejlegården, red.). Han mener, overførslerne modsiger politiets teori om, at den landskendte restauratør selv satte ild til spisestedet natten til den 21. december.

Læs også: Beviser peger på planlagt brand

- Hvis han havde planer om at lukke eller brænde restauranten, hvorfor skulle han så investerer så mange penge fra sin private formue i den kort tid inden? De penge risikerer jo at være væk nu. Det beviser tvært imod, at han stadig troede på projektet og havde planer om at føre restauranten videre, siger Svend Pedersen.

Vennen, der siden august har hjulpet Amin Skov med at få styr på Restaurant Vejlegårdens økonomi, fortæller at spisestedet, der sidste år blev landskendt for sin konflikt med 3F, aldrig har givet overskud. Selv ikke i sommer, da liberale toppolitikere og øvrige støtter fra hele landet købte bunker af stegt flæsk i sympati, var der sorte tal på bundlinjen.

Læs også: Politikere i chok: Det er fuldstændig vildt

Økonomien var dog i kraftig bedring efter flere tiltag, og Amin Skov selv led aldrig nød, fortæller Svend Pedersen.

- Underskuddene er efter, Amin havde trukket løn ud til sig selv. Han fik, hvad der svarede til standarden i branchen. Det var ikke noget fornemt, men han kunne leve fornuftigt af det, siger vennen, der således heller ikke her kan få øje til et motiv til at brænde det landskendte spisested. Af samme grund blev Svend Pedersen chokeret, da han tirsdag formiddag læste, at Amin Skov var fængslet og sigtet for selv at have sat ild til restauranten natten til den 21. december.

- Naturligvis har jeg som alle andre overvejet alle muligheder for årsagen til branden, men med mit ret indgående kendskab til virksomheden var det min konklusion, at Amin VAR blevet overfaldet (som han selv har forklaret til blandt andre BT, red), og at man havde forsøgt at slå Amin ihjel. Netop derfor var jeg umiddelbart meget bestyrtet og uforstående, da jeg så, at politiet havde anholdt Amin Skov, og jeg har fortsat vanskeligt ved at få tingene til at hænge sammen.

- Min tanke netop nu er, at HVIS det er rigtigt, så er det en presset mand, der har handlet irrationelt. Men Amin Skov har ikke handlet irrationelt tidligere og har heller ikke haft grund til det, siger Svend Pedersen.

Vejlegårdsagen - kort fortalt

November 2011: Amin Skov overtager forpagtningen af Restaurant Vejlegården i Vejle. Han opsiger stedets hidtil gældende overenskomst med fagforbundet 3F og tegner i stedet overenskomst med Kristeligt Fagforening.

December 2011: 3F varsler konflikt mod Vejlegården.

Marts 2012: 3F stiller med 50 blokadevagter foran restauranten. De mødes af moddemonstration af Venstres Ungdom og Liberal Alliances Ungdom.

April 2012: 3F inddrager en række øvrige LO-forbund i sympatikonflikter. Der har været daglige blokader lige siden.

November 2012: Arbejdsretten afgør, at 3Fs konflikt er lovlig, men at forbundet dog er gået for vidt i visse tilfælde.

21. december 2012: Der opstår brand på Vejlegården, og der er flere arnesteder. Amin Skov indlægges med røgforgiftning. Restauranten har ikke været genåbnet.

22. januar 2013: Amin Skov sigtes af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Vejlegården.

Relaterede

Det læser andre