Tobias' stedfar fik selv tæsk som barn

Sagen mod en 22-årige mor, MT, og en 29-årig stedfar, RW, der er tiltalt for på uhyggelig vis at have mishandlet 15 måneder gamle Tobias til døde 17. juli 2011 i familiens hjem i Øster Højst ved Løgumkloster, går nu ind i sin afsluttende fase. 

Anklager, Pernille Moesborg, procederer i eftermiddag ved retten i Sønderborg. Men inden hun her afslører, hvilken straf, hun vil kræve de to tiltalte idømt, har hun netop gennemgået de tiltaltes mentaltilstand.

- RW benytter sig af, at fortrængeubehagelige oplevelser for at "overleve." Han har haft en vanskelig opvækst med manglende støtte, Opvæksten var belastet af et alkoholmisbrug og af fysisk vold af sin stedfar. Han er dog ikke sindssyg, og derfor egnet til straf, lød det fra anklageren, der læste op fra de psykologiske undersøgelser af stedfaren. 

Tobias' mor MT er ligeledes egnet til almindelig fængselsstraf, lyder konklusionen.

- Hun er hverken sindssyg eller mental retarderet. Hun udgik af gymnasiet på grund af lektiepres. Hun startede på HF men gennemførte det ikke. Hun virker umoden og ikke særlig selvsikker. Under varetægtsfængslingen har hun fået antidepressiv medicin, fortalte anklageren.

Stedfar iskold mens Tobias' 80 skader læses op

Retssagen mod parret, der har siddet varetægtsfængslet siden et grundlovsforhør 19. juli 2011, startede ved retten i Sønderborg sidste mandag. De er begge sigtet efter straffelovens paragraf 245 og 246 for at have udøvet vold af særlig grov og farlig karakter.

Obduktionen af Tobias viste, at han havde 80 skader på kroppen heriblandt flere slag på hoved og krop, hvilket medførte hjerneødemer og kraniebrud. Den afdøde dreng havde samtidig hele 30 bidemærker, et brækket lårben og en brækket arm.

Begge tiltalte nægter sig skyldige. Der falder dom i sagen fredag.    

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08