Tobias' mor anker dommen: Jeg vil renses

Den 22-årige Mona Nissen Thomsen anker den fængselsdom på fire år, som hun fik for sammen med sin kæreste at have mishandlet hendes 15 måneder gamle søn Tobias til døde.

Det er snart to uger siden, at 22-årige Mona Nissen Thomsen sammen med sin 30-årige kæreste René Jensen Würfel ved retten i Sønderborg blev kendt skyldige i en af de groveste børnemishandlingssager i nyere tid.

Parret fik henholdsvis fire og otte års fængsel for at have mishandlet og vanrøgtet Monas lille søn Tobias i en sådan grad, at han 18. juli sidste sommer døde af sine kvæstelser. Kvæstelser, der kom til udtryk i mere end 80 skader på den lille krop - herunder kraniebrud, lårbensbrud og mere end 30 bidemærker.

Efter dommen, som både mor og stedfar modtog uden at fortrække en mine, udbad de sig begge betænkningstid, men nu har Mona Nissen Thomsen besluttet sig for at anke dommen. Der er nemlig et presserende punkt, som den dømte mor ikke kan leve med, fortæller hendes advokat.

- Mona har vanskeligt ved at acceptere, at hun er dømt for mishandling i to måneder op til Tobias' død. Det er ikke de fire års fængsel, hun er utilfreds med, det er mere det, at hun er blevet dømt for noget, hun ikke har gjort, siger forsvarsadvokat Gert Dyrn.

Parret var tiltalt i tre forhold og blev kendt skyldige i alle tre. De to sidste forhold handler om den skæbnesvangre aften den 17. juli 2011, hvor René Jensen Würfel udsatte den 15 måneder gamle Tobias for mishandling og legemsangreb af særlig rå, brutal og farlig karakter, mens Mona Nissen Thomsen så passivt til, og om at det unge par ikke tilkaldte lægehjælp til den lille dreng, der var bevidstløs af sine mange skader.

De to sidste forhold har Mona Nissen Thomsen erkendt, men forhold 1, som handler om de to måneder op til Tobias' død, hvor parret blev dømt for i forening at have vanrøgtet og mishandlet den lille dreng, kan Mona Nissen Thomsen ikke genkende.

- Vi mener ikke, at der er bevis for vanrøgt og mishandling. Der er billeder, der viser, at Tobias var i normal stand op til den famøse nat. Og det gælder også det her brækkede lårben. Han har været i andres hænder, uden at man har konstateret noget, siger Gert Dyrn.

Gennem den gruopvækkende retssag kom det frem, at volden mod Tobias startede, da den otte år ældre kæreste René Jensen Würfel kom ind i den unge mors liv - to måneder før Tobias' død. Og Mona Nissen Thomsen har gentagne gange fortalt, at hun ikke rigtigt turde sige den mere erfarne kæreste imod, når han for eksempel satte den lille dreng i skammekrogen eller var voldsom overfor ham.

Derfor går hun nu efter at blive renset en gang for alle.

- Vi går efter en frifindelse i forhold 1, der handler om den foregående mishandling i to måneder. Og hvis vi kan få det, kan vi formentlig få et halvt eller et helt års lavere straf. Men det er ikke det, der er det afgørende. Det er det her med, at mishandlingen har fundet sted. Det har hun altså meget vanskeligt ved at acceptere, siger Gern Dyrn, der gætter på at sagen formentlig kommer for landsretten i slutningen af 2012.

René Jensen Würfel har endnu ikke besluttet, om han vil anke sin dom på 8 års fængsel. Ankefristen udløber fredag.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08