Bombemanden ville formentlig lave en brevbombe, der skulle eksploderer i hovedet på den der åbnede den.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det vurderer tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen.

Han hæfter sig især ved de indkøb, bombemanden gjorde i dagene op til hans anholdelse.

- Jeg hæfter mig ved, at han har købt en returbillet, hvilket udelukker selvmordsterrorisme. Derudover købte han en kassette og tape, hvilket sammen med den lille mængde sprængstof peger i retning af, at han ville bygge en brevbombe, som skulle sendes et eller andet sted hen i verden, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

VED DU NOGET - TIP B.T. HER

Hvis det er tilfældet, er det ikke første gang, at brevbomber bliver forsøgt afsendt fra Danmark.

I 1996 lykkedes det PET at forhindre højreradikale gerningsmænd i at afsende fire brevbomber til personer med udlændingebaggrund i London. Dengang brugte gerningsmændene  videokassetter.

Det lykkedes PET at forhindre det, fordi personerne i forvejen var under observation, men det var ikke nødvendigvis tilfældet med bombemanden, hvis bombe gik af på et toilet på Hotel Jørgensen.

- Hvis han er terrorist, ligner han det man kalder en 'homegrown' terrorist. De er ensomme ulve, der opererer på egen hånd. De har ikke kontakt med en gruppe, og derfor kan man ikke opsnappe mobilsamtaler eller anden kommunikation, der kan lede politiet på sporet. Fordelen er, at de ofte utrænede og amatøragtige. Men selv håbløse amatører kan forårsage alvorlig skade, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Han mener, at episoden med bombemanden viser alvoren i, at Danmark er et land i forhøjet terrorberedskab.

- Det understreger realiteten og substansen i PETs trusselsvurdering.