Opfinder Peter Madsen er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab på den 30-årig forsvundne journalist Kim Wall i den spektakulære ubådssag, og ifølge politiinspektør og tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen, er det altid de samme motiver, der går igen i drabssager.

Det forklarede han onsdag i programmet Lippert på TV 2 News, skriver tv2.dk.

Bent Isager-Nielsen har mere end 40 års erfaring, blandt andet fra drabsafdelingen i Rigspolitiets Rejsehold, og selvom han ikke arbejder med den konkrete sag, har hans erfaringer lært ham, at det stort set altid er de samme motiver bag et drab: Skam, profit, jalousi, sex, ære eller hævn.

»Det kan godt være, det ser anderledes ud i første omgang på overfladen i en sag, men psykologien er altid den samme. Det er uanset, om det er to sutter på bænken, der kommer op at slås om den sidste cigaret eller slat snaps, eller det er i overklassemiljøet. Det kan være noget, gerningsmanden vil hævne sig. Måske er man er blevet hånet for et eller andet, eller måske sker det i afmagt,« forklarer den tidligere drabsefterforsker til TV 2 News og understreger, at der sjældent er tale om, at en gerningsmand i en drabssag ikke er ved sine fulde fem.

Ifølge tidligere drabschef Kurt Kragh er det dog ofte, at drab kan ske i affekt.

»Når folk vurderer et drab, så tror de, at gerningsmanden er velovervejet, men sådan er det ikke altid. De fleste drab bliver begået i affekt. Det er også derfor, vi ofte hører venner og familie udtale, at de ikke tror, deres pårørende kunne finde på det, men det kan rigtigt mange mennesker. Hvis en række uheldige faktorer er til stede på en gang, så sker det engang i mellem,« har Kurt Kragh tidligere forklaret til BT.

46-årige Peter Madsen blev lørdag i et grundlovsforhør varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab på den 30-årige svenske journalist Kim Wall, der torsdag tog med ham ud på en sejltur i hans hjemmebyggede ubåd 'Nautilus', og ikke er set siden. Peter Madsen selv nægter sig skyldig i sigtelsen.

Både dansk og svensk politi leder fortsat efter Kim Wall i farvandet mellem Danmark og Sverige, men der arbejdes også ud fra en teori om, at den svenske journalist kan befinde sig på svensk jord.