Selv om det er afgørende for efterforskningen at liget af Emilie Meng nu er blevet fundet, står politiet fortsat tilbage med en markant udfordring. Nemlig tiden.

I mere end fem måneder nåede Emilie Meng at være sporløst forsvundet. Det ændrede sig juleaftensdag, da en hundelufter på tilfældig vis opdagede et lig i et vandhul ved Regnemarks Bakke ved Borup, godt 65 kilometer fra Korsør. Retsmedicinske undersøgelser har siden med 100 procents sikkerhed fastslået, at der er tale om den forsvundne teenager. Og på et pressemøde søndag aften kunne politiet slå fast, at Emilie Meng er blevet dræbt.  

Fundet af Emilie Mengs lig åbner op for en række nye efterforskninngsmæssige muligheder, fortæller den tidligere mangeårige drabschef ved Københavns Politi Ove Dahl til BT.

»Det åbner op for, at man via en obduktion af liget kan blive klogere på, hvad der er sket. Desuden har man nu også muligheden for at sikre sig eventuelle spor fra findestedet, ligesom man nu også har mulighed for at snakke med en lang række nye mennesker, som måske har set eller hørt noget. Det er en helt anden situation,« siger Ove Dahl.

Sidste gang, at Emilie Meng blev set i live, var søndag den 10. juli klokken 04 om morgenen, hvor hun tog afsked med to veninder på Korsør Station. Trods flere eftersøgninger, både af politet samt hundredevis af frivillige, skulle der gå næsten et halvt år, før Emilie Meng blev fundet af en tilfældig forbipasserende, der var ude for at lufte sin hund.

Ifølge Ove Dahl er det lange tidsrum en stor udfordring for opklaringen af drabet.

»Man kan selvfølgelig ikke komme uden om, tiden altid spiller en rolle i opklaringen af drabssager. Desto længere tid der går, før et lig bliver fundet, jo sværere vil det være at opklare sagen,« siger den tidligere drabschef.

Han hæfter sig blandt andet ved, at Emilie Mengs lig, ifølge politiet, har ligget længe i vandet. Da liget i første omgang blev fundet, var det så medtaget at man i første omgang ikke kunne fastlå kønnet.

»Det betyder jo omvendt, at mulighederne får at finde spor fra eksempelvis findestedet kan være forringet, når der er gået så længe. Men det gælder jo også for de vidner, som politiet måtte afhøre, at hukommelsen ikke står ligeså skarpt omkring begivenheder, som ligger så langt tilbage,« siger han.

»Men omvendt er det jo ofte en tilfældighed, som kan skabe gennembrud i en drabssag. Det har vi jo også set i denne sag. Liget kunne jo allerede have været fundet i sidste uge, men det kunne jo ligeså godt først være fundet om en måned,« siger Ove Dahl.