Teenager i grundlovsforhør for livsfarlig nytårschikane

Politiet fremstillede torsdag formiddag en blot 15-årig dreng i grundlovsforhør for at have chikaneret en 52-årig mand nytårsaften, da han sammen med en gruppe venner kastede fyrværkeri ind i mandens lejlighed.

- Det er en meget alvorlig sag, når man sætter ild på et sted, hvor man ved, der er mennesker, siger efterforskningsleder Peter Jørgensen fra Bornholms Politi.

Den 15-årige dreng, kastede sammen med en gruppe venner fyrværkeri ind til en 52-årig mand i hans lejlighed i Rønne. Klokken 00.28 nytårsaften blev brandvæsnet i
Rønne kaldt ud til en brand i en etageejendom i byen, hvor man i en af lejlighederne
fandt man den 52-årige mand, der blev kørt til behandling og observation for
røgforgiftning. 

Læs også: Livsfarlig nytårs-chikane på Bornholm: Kastede fyrværkeri ind i lejlighed

Politiet har afhørt flere af de unge mænd, der medvirkede. Men de har kun valgt at fremstille den 15-årige i grundlovsforhør, der til dels har indrømmet, at han har deltaget. Ifølge efterforskningslederen vil han blive fængslet i surrogat på en ungdomsinstitution. Motivet er fortsat ikke klart for politiet, men de udelukker, at der er tale om et større opgør.

- De har set sig sure på manden af en eller anden grund. Det var nytårsaften, og der har været en mængde spiritus involveret. Så der kan være tale om en indskydelse, forklarer Peter Jørgensen fra Bornholms Politi.

Opdateres

Læs også: