Konservativ Ungdoms formand, Mikkel Ballegaard Pedersen, har fået trusler på livet, efter han ytrede sig på Facebook i forbindelse med en demonstration for fred i Mellemøsten.

»Håber du får en ordentlig omgang klø på gaden i Kbh«.

Sådan lyder en af de trusler, der er tikket ind på formanden for Konservativ Ungdom, Mikkel Ballegaard Pedersens Facebook-side, efter han lagde en video på nettet i forbindelse med en demonstration for våbenhvile og fred mellem Israel og Palæstina fredag. Han har nu meldt afsenderne til politiet.

Mikkel Ballegaard skulle have været sidste taler ved demonstrationen på Christiansborg Slotsplads, men politiet kunne ikke garantere for deltagernes sikkerhed, så arrangementet måtte afbrydes. Det fik KU-formanden til at lægge en video op på sin Facebook-side, hvor han kritiserer truslerne mod demonstrationen.

»Jeg siger kort, at jeg synes, det er frygteligt, at vi ikke kan demonstrere i fred og kalder dem, der truer demonstrationen, for idioter,« siger Mikkel Ballegaard.

Videoen er blevet delt næsten 200 gange på Facebook og har ført til, at Mikkel Ballegaard har modtaget en strøm af trusler henover weekenden. Mandag har han meldt flere af bagmændene til politiet.

»Dem, der rammer hårdest, er dem, der skriver, at de kan huske mit ansigt og håber, at de møder mig på gaden. Dem hvor der bare står »Dø, Mikkel« gør mig ikke lige så utryg,« fortæller KU-formanden.

Truslerne lyder blandt andet »Din søn af en luder, din lille zionistiske hund. Kan vi to ikke bare mødes og debattere? Bare mig og dig helt alene. For så skal jeg vise dig hvordan man snakker politik, din lille faggot ung!« og »Jeg håber snart, jeg møder dig på gaden«.

»Det tragiske er, at man kommer til at udøve selvcensur, når man bliver truet på den måde. Der er også nogen, der har kontaktet nogen af mine nærmeste gennem Facebook. Det er det mest ubehagelige,« siger han.

Hos Københavns Politi holder man løbende øje med trusler på Facebook. Helt aktuelt har konflikten i Gaza - og de hjemlige demonstrationer i den forbindelse - dog ikke ført til flere anmeldelser om trusler, fortæller kommunikationsrådgiver Carsten Andersen.

»Der florerer nogle forskellige ting på de sociale medier, hvor man kan diskutere, om det er trusler. Vi kigger på, om der er en overtrædelse af straffeloven. Man skal føle sig truet på livet,« siger han.

Politiet holder hele tiden øje med de sociale medier, og ser man nogen overtrædelser, så bliver de anmeldt.

»Der sker ind imellem overtrædelser af racismeparagraffen på vores egne sider, og når vi ser det, så anmelder vi det,« siger Carsten Andersen.