En 22-årig mand er fundet dræbt i skovbunden i Fællesskoven på Stevns. Politiet oplyser, at manden inden sin død blev udsat for grov vold. Den døde mand lå i skovbunden nær en bil, som var kørt ind på en mindre skovvej. Anders Mark Hansen sagde fredag, at han skulle ud for at lufte sin hund. Den sad stadig i bilen, da politiet ankom til det formodede drabssted lørdag eftermiddag. Foto: POLITIET
Drabstiltalt udgav sig for at være Anders - 2
Den 22-årige Anders Mark Hansen blev fundet dræbt i skovbunden i Fællesskoven på Stevns 3. marts sidste år. Foto: PRIVATFOTO

Den 22-årige Anders Mark Hansen blev måske alligevel slæbt efter sin egen bil før sin død i Fællesskoven på Stevns.

Den unge mekaniker blev fundet dræbt i skoven tæt på Store Heddinge på Stevns 3. marts sidste år, og i disse dage sidder en 28-årig tømrer og en 34-årig fhv. fængselsbetjent på anklagebænken i retten i Roskilde.

Mandag var overlæge og retsmediciner Steen Holger Hansen kaldt i retten for at fortælle om den ‘findestedsundersøgelse’ og obduktion, som han var med til at foretage i forbindelse med drabet i marts 2012.

Retsmedicineren fortalte, at den 22-årige mekaniker med stor sandsynlighed blev hængt, før han af sin drabsmand - eller drabsmænd - blev placeret bag sin bil. Bagbundet, og med en livrem bundet stramt til halsen og ligeledes stramt til anhængertrækket.

- Min opfattelse af dødsårsagen er, at Anders med sikkerhed blev omsnøret om halsen. Omsnøringen har enten medført strangulation eller hængning, hvor blodtilførslen til og fra hjernen er blevet blokeret. Men det er vores overbevisning, at der også har været bundet noget andet om halsen end den rem, der beviseligt bliver fundet på ham, siger retsmediciner Steen Holger Hansen.

- Den rem, der blev fundet på ham, kan ikke alene have givet de mærker, han havde på halsen, forklarer retsmedicineren og tilføjer:

- Det kunne godt være strips, der havde givet de mærker.

Retsmedicineren bekræftede også, at det ikke er utvivlsomt, at den 22-årige rent faktisk blev slæbt efter bilen i den rem, han havde om halsen. Et rygte, der allerede løb i dagene efter drabet, og som også nåede flere aviser, før politiet aflivede det.

Anders Mark Hansen var med stor sandsynlig allerede død, da han blev lagt bag sin bil, hvor han dagen efter, 3. marts 2012, blev fundet af sin egen familie. Der var ingen tegn på modstand, fortalte retsmedicineren.

- Hvis han havde forsøgt at komme fri, så havde der på stedet været tegn på bevægelse og forsøg på at komme fri, forklarer Steen Holger Hansen, der heller ikke fandt tegn på, at Anders Mark Hansen havde gjort modstand, før han fik sine hænder bundet med strips bag på ryggen.

- Hvis man forsøgte at tvinge armene om på ryggen af en person, der ikke ønskede det, ville man ofte se nogle mærker på armene, fordi nogen har forsøgt at holde dem fast. Men det kunne vi ikke se, siger han.

I retten kom det også frem, at de brud, som den unge mekaniker havde på kroppen, formentlig er kommet til, efter han er død. Brud, der typisk ses hos personer, efter de er blevet hængt.

- Var bruddet sket, mens Anders var i live, ville der være blodudtrækninger i huden, forklarer retsmediciner Steen Holger Hansen.

Mandag var omdrejningspunkt atter de Oakley-sko, som der blev fundet aftryk efter i skovbunden. Skoene er aldrig blev fundet siden, og en kriminalbetjent kunne fortælle, at skoene aldrig er blevet forhandlet i Danmark.

Både den 34-årige tidligere fængselsbetjent TT og den medtiltalte tømrer RLE nægter sig skyldige i drabet. De blev begge varetægtsfængslet tilbage i marts sidste år, og de har siden beskyldt hinanden for at have begået forbrydelsen.

Der ventes at falde dom i sagen 4. februar.

SMS

Tophistorier

Myrdede for en smøg: Her er Danmarks mest eftersøgte mænd

Myrdede for en smøg: Her er Danmarks mest eftersøgte mænd

Afslører Wozniacki sine fremtidsplaner her? 'En rar lille stime'
Caroline Wozniacki spillede flot tennis i finalen i Tokyo. Reuters/Issei Kato

Afslører Wozniacki sine fremtidsplaner her? 'En rar lille stime'

En æra er slut: Mogens Lykketoft færdig med Folketinget
Mogens Lykketoft genopstiller ikke til Folketinget.

En æra er slut: Mogens Lykketoft færdig med Folketinget

Velkommen til en af Englands mest usunde byer: Her er dit nye liv, Bendtner
Drengene, der holder med Nottingham Forest, vil gerne fotograferes sammen med Nicklas Bendtner - her efter kampen mod Arsenal.

Velkommen til en af Englands mest usunde byer: Her er dit nye liv, Bendtner

Gigantisk selvmål: Ministers sommerhus-planer dumpet af ekspert
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen var i går taget i Legoland, hvor han præsenterede regeringens nye strategi for dansk turisme. Foto: Michael Drost-Hansen

Gigantisk selvmål: Ministers sommerhus-planer dumpet af ekspert

BT-blogger svarer DFs Cheanne Nielsen: De elsker, de griner og de kæmper

BT-blogger svarer DFs Cheanne Nielsen: De elsker, de griner og de kæmper

Sejren betød noget helt særligt for Wozniacki: At vinde i Tokyo var som...
Caroline Wozniacki var tydeligt bevæget over endelig igen at blive hyldet for en turneringssejr.

Sejren betød noget helt særligt for Wozniacki: At vinde i Tokyo var som...

Dansker står bag Ricky Martins comeback-hit: 'Det er helt vildt at opleve'
Fra Vanløse til  Georgio Armani. Københavnske Lars Chief 1 Pedersen er medskribent på Ricky Martins nye hit. EPA/FLAVIO LO SCALZO

Dansker står bag Ricky Martins comeback-hit: 'Det er helt vildt at opleve'

Hitter på Facebook