KØB PLUS!

Stein Bagger på fri fod om fire måneder?

Stein Bagger kan slippe ud af Statsfængslet i Jyderup om fire måneder.

Hvis Kriminalforsorgen vælger at slå en streg over alt, hvad der er sket, siden Stein Bagger i juni 2009 blev idømt syv års fængsel, vil han kunne prøveløslades fra Statsfængslet i Jyderup, hvor han ifølge BTs oplysninger afsoner sin straf, i juni i år.

- Det kan jeg ikke udtale mig om, siger Lars Erik Siegumfeldt, pressekonsulent i Kriminalforsorgen, til BT.

Erhvervsadvokaten Lars Kjeldsen, der har været forsvarer for Stein Bagger, ønsker heller ikke at sige noget - han vil hverken be- eller afkræfte, at han stadig arbejder for Stein Bagger.

Efter sin spektakulære flugt meldte Stein Bagger sig selv til politiet i Los Angeles, USA, 6. december 2008. Den tid, Bagger har siddet varetægtsfængslet, inden han begyndte at afsone sin dom, tæller med i den samlede afsoningstid, bekræfter kilder overfor BT.

Mange indsatte bliver løsladt på prøve, når to tredjedele af deres straf er afsonet, skriver Kriminalforsorgen på sin egen hjemmeside - og det betyder, at Stein Bagger kan løslades 1. juni. Men flere kilder oplyser, at adgangen til prøveløsladelse efter at have afsonet to tredjedele af straffen er blevet begrænset i de senere år - og i Stein Baggers tilfælde er der flere forhold, der taler direkte imod, at han bliver prøveløsladt allerede til juni i år. I november 2010 blev han idømt yderligere 60 dages fængsel for under udgang at have stjålet et stempel fra en kiropraktor.

Shoppingtur i København

Kriminalforsorgen har været uhyre gavmild med Stein Baggers udgange fra fængslet. I maj 2011 mødte forbløffede pressefolk en storsmilende Stein Bagger, der nikkede pænt - men havde for travlt med at tale i mobiltelefon til at snakke. En måned senere stillede Bagger velvilligt op til fotografering, da BTs fotograf mødte ham under en shoppingtur i Pilestræde i det indre København.

Desuden er Stein Bagger sigtet i en ny sag, hvor han under en virksomhedspraktik i firmaet Dansk-Selfstorage.dk skal have overtrådt loven og ’drevet forretning’ ved at træffe ledelsesbeslutninger og ved at have stået for kontakten til revisor.

Under dæknavnet Steen Bech skal Bagger have skrevet under på revisorerklæringer og haft kontakt til revisoren.

Desuden tør Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet ikke udelukke, at pengestrømmen til opmagasineringsfirmaet Dansk-Selfstorage.dk fra Baggers partner Royne Carlssons forbindelser i Malta og Schweiz kan stamme fra svindlen i IT Factory.

200 mio. forsvundet

Stein Bagger er dømt for bedrageri over for IT Factory. Ved firmaets kollaps forsvandt værdier for cirka én mia. kroner, og trods storstilede eftersøgninger i blandt andet Schweiz, Malta og USA, mangler Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet og kurator i konkursboet, der bestyrer boet efter IT Factory, stadig at finde cirka 200 mio. kroner.

Stein Bagger må godt arbejde og tjene penge, når han bliver løsladt. Men ved bedrageri-dommen blev han ’indtil videre’ frakendt retten til at drive forretning, ligesom han heller ikke må sidde i bestyrelser eller fonds-bestyrelser. Det betyder, at den del af dommen skal omstødes, hvis Bagger skal til tops igen.

Den nye sag mod Bagger er endnu ikke afsluttet.

KØB BT LØRDAG OG LÆS MERE OM STEIN BAGGER -  ELLER LÆS E-AVISEN HER

- Bagger i dårligt selskab

- Mærker stadig Baggers bedrag

- Bagger kan godt vende tilbage

ER DET OK HVIS STEIN BAGGER BLIVER LØSLADT FØR TID? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER.

Din kommentar

Kommentarer

"Han svigtede andres tillid"

Skrevet af flemming franklin fischer, Tirsdag den 16. april 2013, 20:14

Stein Bagger er en "simpel" kriminel, som har bedraget samfundet - bevares, det er der så mange andre der gør - men det retfærdiggør ikke Steins Baggers handlinger(r). Han har gjort sig skyldig i brud på andres tillid, som er en hjørnesten, også, i pengeverdenen. Men ret beset, kan det være svært at se det retfærdige i, at økonomisk kriminalitet straffes så hårdt, når vold og voldtægt straffes mildere. Men hvis alle laver økonomisk kriminalitet, så kollapser samfundet og det i sig selv er ret alvorligt. Lad ham sidde tiden ud og så brug hans evner kreativt.

"Han svigtede andres tillid"

Skrevet af flemming franklin fischer, Tirsdag den 16. april 2013, 20:13

Stein Bagger er en "simpel" kriminel, som har bedraget samfundet - bevares, det er der så mange andre der gør - men det retfærdiggør ikke Steins Baggers handlinger(r). Han har gjort sig skyldig i brud på andres tillid, som er en hjørnesten, også, i pengeverdenen. Men ret beset, kan det være svært at se det retfærdige i, at økonomisk kriminalitet straffes så hårdt, når vold og voldtægt straffes mildere. Men hvis alle laver økonomisk kriminalitet, så kollapser samfundet og det i sig selv er ret alvorligt. Lad ham sidde tiden ud og så brug hans evner kreativt.

Han kan yde mere til samfundet uden for fængslet!

Skrevet af B. Jensen, Søndag den 10. februar 2013, 15:45

Uden at medierne - forhåbentlig - på nogen måde skal begynde at
forherlige Stein Baggers livsstil mv, må man jo nok erkende, at
han kan blive en større skatteyder-gevinst (incl. betaling af topskat) som arbejdende uden for fængslet end ved at optage en plads derinde!
- Velvidende at alle myndigheder vil følge ham tæt mange år frem, dels for at sikre sig at han ikke fortsætter med at benytte sit "svindler-gen" og dels fordi man håber på, at hans løsladelse
som "sidegevinst" kan føre myndighederne til de mange endnu ikke-fundne millioner kroner fra IT-Factory-bedrageriet!!!

tja

Skrevet af madsen, Søndag den 10. februar 2013, 12:13

Og renser men tagrender som 89 årige får man 10 dages fængsel, jo det er skam et herligt system vi har her i landet

Jeg ved snart ikke...

Skrevet af Plet, Søndag den 10. februar 2013, 09:09

Tja, der gives 9 måneders fængsel for voldtægt, og 7 år for økonomisk svindel. Begår du et indbrud så få du kun en advarsel, det er ikke nok til at komme i fængsel.
Jeg tror vi kunne lære en del fra England hvor strafferammen er meget hårdere.

Forøvrigt kan alle fanger komme ud på weekend. Der er noget galt i Danmark.

Stein Bagger.

Skrevet af Søren, Søndag den 10. februar 2013, 08:22

Den mand har kostede samfundet så mange penge med retsager, hvordan kan han allerede være en fri mand, den lovgivning man har her i landet er helt ved siden af, har man fået 7 år, så skal man sidde de 7 år, så kan jeg ikke se man kan rende rundt inde i byen og spille smart.

...absolut ikke okay

Skrevet af Jan, Søndag den 10. februar 2013, 07:58

Det er helt hen i skoven at man idømmes en tidsbestemt straf og så skal man kun afsone 2/3 af strafudmålingen hvorefter man bliver løsladt.
Kan vi dog ikke få indført at 7 år = 7 år - 2 år = 2 år osv.
Ellers skal ret være ret og alle skal behandles lige, så idømmes man en bøde for en trafikforseelse på f.eks kr. 900,- så skal man kun betale kr. 600,-
Får man en løftet pegefinger svarer det kun til en løftet lillefinger osv.
Kom nu 7 år = 7 år

Forbrydelse betaler sig

Skrevet af Henrik Matthhiassen, Lørdag den 9. februar 2013, 20:02

Og hvem er det der siger at forbrydelse ikke betaler sig.

Herregud - Lad dog manden være for fanden.

Skrevet af Peter Krogh Kristensen, Lørdag den 9. februar 2013, 17:41

Idet jeg er dansk statsborger i dette land, benytter jeg mig hermed af min ret, til at ytre mig, under det begreb vi alle kender som ytringsfriheden, men alle - herunder jeg selv, kun hylder allermest i de tilfælde hvor der er sammenfald af meninger om et givent emne.

JA. GU er det i orden hvis Stein Bagger slipper ud - han kan sku komme hjem til mig og få noget rødvin, og hjælpe med mine momsregnskaber. Tror I, at finanskrisen var udeblevet hvis Stein havde holdt sig i skindet? Har I tabt noget på ham? Tror I, at I ville få lettere ved at låne til noget, hvis han var blevet på stålvalseværket som smed? Næppe. Hvad med de kursgevinster han, via sin svindel gav almindelige mennesker, som Finn Nørbygaard? Mig bekendt, investerede Finn i omegnen af 2.000.000kr i sin tid. Monstro ikke de 2 millioner er kommet retur, i kraft af aktieudbytte - så HVAD har manden egentlig tabt? Kære venner - spis brød til. Stein er ikke nogen forbryder - blot en særdeles intelligent person. Vi kender alle sammen størrer svindlere end ham. Han er bare let at overfalde. Hvad med de folk der forgriber sig på børn osv? Calm down - spis brød til Jeres lørdagskylling - og send mig en mail, og fortæl mig hvor FORKERT mit syn er - og Stein eller andre med kendskab til ham - læser I med her, så er min mailadresse: sejerslevmaler@gmail.com.

Mvh Peter Kristensen.

Herregud - Lad dog manden være for fanden.

Skrevet af Peter Krogh Kristensen, Lørdag den 9. februar 2013, 17:41

Idet jeg er dansk statsborger i dette land, benytter jeg mig hermed af min ret, til at ytre mig, under det begreb vi alle kender som ytringsfriheden, men alle - herunder jeg selv, kun hylder allermest i de tilfælde hvor der er sammenfald af meninger om et givent emne.

JA. GU er det i orden hvis Stein Bagger slipper ud - han kan sku komme hjem til mig og få noget rødvin, og hjælpe med mine momsregnskaber. Tror I, at finanskrisen var udeblevet hvis Stein havde holdt sig i skindet? Har I tabt noget på ham? Tror I, at I ville få lettere ved at låne til noget, hvis han var blevet på stålvalseværket som smed? Næppe. Hvad med de kursgevinster han, via sin svindel gav almindelige mennesker, som Finn Nørbygaard? Mig bekendt, investerede Finn i omegnen af 2.000.000kr i sin tid. Monstro ikke de 2 millioner er kommet retur, i kraft af aktieudbytte - så HVAD har manden egentlig tabt? Kære venner - spis brød til. Stein er ikke nogen forbryder - blot en særdeles intelligent person. Vi kender alle sammen størrer svindlere end ham. Han er bare let at overfalde. Hvad med de folk der forgriber sig på børn osv? Calm down - spis brød til Jeres lørdagskylling - og send mig en mail, og fortæl mig hvor FORKERT mit syn er - og Stein eller andre med kendskab til ham - læser I med her, så er min mailadresse: sejerslevmaler@gmail.com.

Mvh Peter Kristensen.

Stein løgner Bagger

Skrevet af Bager, Lørdag den 9. februar 2013, 16:23

Stein løgner Bagger

Skrevet af Bager, Lørdag den 9. februar 2013, 16:23

det er for nemt

Skrevet af erik petersen, Lørdag den 9. februar 2013, 16:11

Stein Bagger sidder helt sikkert og griner godt i fængslet. Hvor mange har en timeløn som hans uden at lave en pind, lad ham dog sidde inde til han kan huske hvor de mange millioner er blevet af, der er dog sikkert mange der vil ånde ham i nakken når han kommer ud.

bagger og de andre

Skrevet af Jojo, Lørdag den 9. februar 2013, 16:10

nu er det jo hverken dig eller mig, der skal afgøre om Bagger kan prøve løslades.
han skal som alle andre søge om prøveløsladelse, hvor hans fængsels ophold inddrages og det holdes op mod retssikkerheden.

kender ikke manden, har set ham i fængslet, hvor han ikke synter af noget, aldrig snakket med ham og heller ikke brug for det,set den bil han kører i og hvad så... det er da næbbe hans på papiret...
et eller andet sted har han jo en genial hjerne, ( mon ikke han scorer højt hos mensas) der er mange der har været dumme nok til at tro på det han sagde og lånt ham penge..nogle af alle dem der har haft tiltro til hans ideer, og hvor tabet er gået ud over alle os andre burde straffes...nogle a alle dem der giver folk lov til at belåne ejendomme langt højere værdi end reel værdi er, burde strafes, alle de lesindige i bank og finansieringsverden, der har skaltet og valtet med almindelige menneskerpenge , (med i målestok Bagger ikke mange penge på kontoen) burde straffes.

dem med skatteri kørsels udbetalinger fra privat bopæl til abrjede burde straffes, elelr loven burde være lige for alle.

Alle dem der får såkaldte studierejser, trods de ikke er studerende, men sidder i folketinget og andre kommunale skatte finansieret poster burde straffes for letsindig omgang med betroet midler - dine og mine skatte kroner...
nogle af alle dem der bestemmer at skattekroner i Danmark skal bruges til bistand i andre lande burde straffes, for dansk økonomi er o ikek af det beste... dem der bestemmer skat take force gruppe, skal bruge millioner på forsøg på inddrivelse at penge de mener der ikke er betalt skat af i DK, skal tvinges til at frmelægge reel regnskab med overskud = hvad er der i overskud, når alle rejse aktiviteter, tabte domssager mm er modregnet i den smule de rent faktisk skaffer ind ( hvis folk da ikke har erklæret sig insolvent inden)... dem der bestemmer vi skal bruge en masse penge på noget der i sidse ende ikke giver flere penge ind på kontoen, skal straffes for deres påfund...
Men hvad er en straf, frihedsberøvelse ja men bliver de bedre borger af det....sæt ham ud at leve med nogle af vores fattige, nogle af dem der har mistet penge oven på krisen, nogen af dem dersom følger virkning af bl.a. Bagger med fleres påfund, har mistethus og hjem og ikke kan få 1 kronerne til at nå sammen...lad dem komme ud og arbejde i nogle af alle de instituioner hvor der skal spares, hvilket jo også er en følgevirkning af deres påfund og den bølge de satte i gang...de skal ikke kunne betale sig fra det, men mødes face to face...her er det muligt at nå dem mentalt, og de opnår en oplevelse hvad DK også er, fordet er jo ikek det efterskole ophold han er på nu

Stein Bagger

Skrevet af bjarne nymann, Lørdag den 9. februar 2013, 15:46

Ja det er sandelig nemt at svindle.

Alle kriminelle skal stoppes en gang for alle!

Skrevet af Kirsten, Lørdag den 9. februar 2013, 14:58

Jeg undrer mig over den milde dom han fik. Skulle udelukkes for al virksomhedsarbejde så længe han ikke oplyser hvor de forsvundne penge er. Han griner af os allesammen.

Alle kriminelle skal stoppes en gang for alle!

Skrevet af Kirsten, Lørdag den 9. februar 2013, 14:57

Jeg undrer mig over den milde dom han fik. Skulle udelukkes for al virksomhedsarbejde så længe han ikke oplyser hvor de forsvundne penge er. Han griner af os allesammen.

Bagger skal ikke løslades før 2/3 af straffen er udstået.

Skrevet af per hansen, Lørdag den 9. februar 2013, 14:56

Den herre skal prøveløslades men ikke før han har afsonet 2/3 af straffen som de fleste andre fanger.
Det skal han især ikke da straf udmålingen for disse grove forbrydelser er utrolig lav i forvejen.

Det kan ikke være rigtigt -eller-??

Skrevet af Grethe Clausen, Lørdag den 9. februar 2013, 14:49

Stein Bagger bør bestemt ikke løslades hverken til juni eller lidt senere.
Hr. Bagger bør blive siddende tiden ud hvis ikke han oplyser hvor han har gemt de manglende millioner.
Det kan ikke være rigtigt at han løslades og derefter kan leve videre i vild luksus .
Lad ham sidde tiden ud,så politiet får tid nok til at finde pengene ,
alt andet vil være urimeligt.

Det kan ikke være rigtigt -eller-??

Skrevet af Grethe Clausen, Lørdag den 9. februar 2013, 14:49

Stein Bagger bør bestemt ikke løslades hverken til juni eller lidt senere.
Hr. Bagger bør blive siddende tiden ud hvis ikke han oplyser hvor han har gemt de manglende millioner.
Det kan ikke være rigtigt at han løslades og derefter kan leve videre i vild luksus .
Lad ham sidde tiden ud,så politiet får tid nok til at finde pengene ,
alt andet vil være urimeligt.

Nej han skal ikke på fri fod

Skrevet af Bodo, Lørdag den 9. februar 2013, 14:38

Hvorfor skulle han på fri fod igen, når man har begået en straf, skal man vel også sraffes..
Men her i danmark har man det godt som forbryder, blir man sigtet for bedrageri eller for snyd så bilr man belønnet med en shoppetur i København,og kommer måske før ud af fængsel..
Så spørger jeg bare hvorfor bruger de tid på at få Stein Bagger i fængsel..
Et paradis for forbryder her i landet, og straffesystemet total latterligt..
Kunne være at man skulle overveje at blive forbryder, ser ud at det godt kan betale sig her i danmark..

hvad mener i ??

Skrevet af else marie, Lørdag den 9. februar 2013, 14:05

er der mon nogen der kan forklare HVORFOR en der begår økonomisk bedrageri skal have en hårdere straf end en der MYRDER, VOLDTAGER mm --- alvorlige forbrydelser bliver jo ikke straffet som det er idag , det er ligefør man kysser dem på kinden og siger tak HVORFOR ??

er der mon nogen der tænker på ofrene ?

er det justitsministeren der intet forstår eller er det dommerne - siden der intet sker ???

Når pengene er fundet

Skrevet af Kim Krogh, Lørdag den 9. februar 2013, 13:47

Man skulle bare lade ham sidde, indtil han har "fundet" de manglende 200 mio

Manden er jo sindssyg !

Skrevet af Jeppe L, Lørdag den 9. februar 2013, 13:35

...- Manden er jo ikke rask og ligner altid en på lykkepiller med det der åndssvage kendis smil. Har man nogensinde mentalt undersøgt ham ? Jeg er sikker på der var nok til en hel læge kongres bagefter. Godt nok er det kun døde ting, men han har løjet og svindlet og ødelagt livet for rigtig mange mennesker. Ikke at man skal have ondt af Finn Nørbygård, men giv dog manden en straf i stedet for et ferie ophold. Man får sgu da helt lyst til at fuske sig til et eller andet ;-)

hvorfor ikke?

Skrevet af Ulla , Lørdag den 9. februar 2013, 13:23

hvorfor skulle han ikke det???
Det han har gjort er ikke så slemt, han har jo ikke slået nogen ihjel...det er kun døde værdier!!!!

Superfedt !

Skrevet af Karsten, Lørdag den 9. februar 2013, 13:05

at man i DK kan stjæle 200 mio og få et par års "fængsel" med udgang og det hele. Jeg havde sgu også gjort det hvis jeg var i en situation hvor det var muligt. Godt han ikke gjorde det i USA - for så havde han nok fået 30-40 år.

sigtet igen

Skrevet af Jenni, Lørdag den 9. februar 2013, 13:04

Han kan ikke løslades.
Han er sigtet igen.

Boris Frederiksen

Skrevet af jenni, Lørdag den 9. februar 2013, 13:03

hans opførsel var meget mærkelig under IT-Factory sagen.
Undersøg ham.

Palle

Skrevet af jenni, Lørdag den 9. februar 2013, 12:59

Er du den næste 'Bagger', der er ved at blive afsløret?

Kammeradvokaten

Skrevet af jenni, Lørdag den 9. februar 2013, 12:53

Stein Bagger skal ikke kunne løslades før Boris Frederiksens opførsel og opgørelse af IT-Factory er kulegravet.