Staten ejer Hells Angels' rockerborg

Erhvervs- og Vækstministeriet beskæftiger sig nu også med at huse rockere fra Hells Angels.

BT kan i dag afsløre, at Hells Angels klubhus i Risskov lidt udenfor Aarhus er finansieret og ejet af Finansiel Stabilitet, som er statens såkaldte skraldespandsselskab for krakkede pengeinstitutter.

Rockerne fra Hells Angels betaler således afdrag til Finansiel Stabilitet hver gang der er termin.

Finansiel Stabilitet ligger under Erhvervs- og Vækstministeriet, hvor Annette Vilhelmsen er minister. Selskabet arbejder med at overtage krakkede banker og pengeinstitutter og sikre værdierne i det og beskytte statens og kundernes interesser.

Men selskabets virksomhed omfatter nu altså også at kræve låneafdrag ind fra hardcore rockere. Ifølge Tingbogsattesten på Bryggervej 15 i Risskov, altså Hells Angels' rockerborg, så ejer Finansiel Stabilitet fire pantebreve i ejendommen. Et på 600.000 kr. og tre på 300.000 kr. I alt 1,5 mio. kr.

Selve ejendommen på Bryggervej 15 blev købt købt 5. december 2001 til 2,6 mio. kr. i alt.

Pantebrevene, som tilhører Finansiel Stabilitet blev oprettet ved samme lejlighed. Staten ejer alene for 1,5 mio. kr. pantebreve i ejendommen. Der er også et femte pantebrev, der tilhører selskabet Islevvang Invest Aps. Derudover er resten givetvis ejet af Hells Angels.

Et pantebrev giver ikke ejeren bestemmelseret over selve ejendommen. Finansiel Stabilitet kan ikke modsætte sig, at bygningen sælges og overdrages til andre beboere. Eventuelle nye beboere vil som regel overtage pantebrevet med forpligtigelser, som hører til. Til gengæld kan Finansiel Stabilitet sætte ejendommen på tvangsauktion, såfremt rockerne ikke får skaffet penge til lånet, som er ydet af det statslige selskab.

Det er dog ikke sket, så man må formode, at Hells Angels har kunnet skaffe pengene hjem, så staten kunne få sine penge.

BT har ikke kunne skaffe en kommentar fra Finansiel Stabilitet eller Hells Angels' talsmand Jørn 'Jønke' Nielsen her til formiddag. 

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08