»Jeg har dummet mig, er flov og frygtelig ked af det.«

En nu tidligere SAS-medarbejder lagde fredag formiddag straks alle kort på bordet, da han tog plads i vidneskranken foran en dommer i Københavns Byret.

Den 60-årige mand blev i september i fjor opdaget og anholdt med en kæmpebrandert bag rattet i en bil i Københavns Lufthavn i Kastrup, da han på lufthavnens område ved 20-tiden var på vej fra hangarområdet til en ventende flyvemaskine. Da han skulle passere Checksted Øst i lufthavnen, der markerer den kontrollede overgang til det såkaldte røde område med flyvemaskinerne, fattede sikkerhedsfolkene dog øjeblikkeligt mistanke til spritbilisten. Han blev pågrebet på stedet og kort efter anholdt af politiet.

»De kunne jo garanteret både se det på mig og lugte det. Jeg skulle aldrig være kørt,« erkendte den brødebetyngede spritbilist i retten.

En blodprøve afslørede senere, at han på gerningstidspunktet havde kørt med en solid overskridelse af færdselslovens grænse på 0,50 promille alkohol i blodet. Den 60-årige mand viste sig at have en tårnhøj promille på ikke mindre end 2,41.

»Jeg kan slet ikke forstå, at min promille var så høj. Jeg havde været på arbejde det meste af dagen og fået lidt at drikke om eftermiddagen. Bagefter købte jeg en flaske vin i kantinen, som jeg ville tage med hjem, men pludselig var flasken tom. Jeg kunne godt mærke, at det ikke var så smart at køre, men min kollega var væk, og der stod en flyver og ventede på at komme af sted, som vi skulle ud til med nogle forskellige ting,« forklarede den 60-årige mand i retten.

Han havde været ansat i SAS i over 30 år, men blev bortvist på stedet som følge af sin spirituskørsel.

»Jeg har ingen uddannelse, og det er svært at få et nyt job i min alder - særligt når man ikke har noget kørekort længere,« forklarede manden, der straks efter sin anholdelse begyndte at gå i behandling for alkoholmisbrug og stadig gør det.

I retten blev han idømt en straf på 20 dages fængsel, der dog blev gjort betinget med en tillægsbøde på 10.000 kr. Desuden frakendtes han kørekortet i tre år, og på grund af den høje promille, der var over konfiskationsgrænsen på 2,0 i alkoholpromille, fik han også konfiskeret sin egen private bil, selv om spirituskørslen foregik i arbejdsgiverens bil. Pengene fra salget af den konfiskerede bil vil tilfalde statskassen.

»Det var faktisk meget chokerende, at det også var en del af det. Det var jeg slet ikke klar over ville ske, men lige pludselig stod der to politifolk og en reklamebil hjemme hos os, mens alle naboer hang ud ad vinduerne for at følge med i det store ejendomskompleks, hvor jeg bor. Det er åbenbart en del af straffen,« lød det fra den 60-årige.

Han var i retten ledsaget af sin familie og modtog dommen på stedet. Udover den betingede fængselsstraf, den mistede bil og kørekort samt bøden på 10.000 kr. skal han også betale udgifterne til den retskemiske analyse af blodprøven samt et bidrag på 500 kr. til Offerfonden, der hjælper ofre for forbrydelser og trafikofre.