KØB PLUS!

Stak af fra udgang kort efter dom: Derfor gik de tur med farlig drabsmand

Hvorfor fik 20-årige Dannie Sejberg Meldgaard lov at gå tur ude i det fri med to plejere mindre end to måneder efter, at han blev erklæret sindssyg og idømt en tidsubestemt behandlingsdom for at have knivdræbt 25-årige Danny Johnny Stendahl i Auning på Djursland?

Det er det gennemgående spørgsmål blandt BTs læsere, hvoraf 96 procent mener, at hospitalets beslutning om en gå-tur med drabsmanden krænker deres retssikkerhed.

Farlig morder på flugt i Aarhus: Var på udgang to måneder efter drabsdom

BT har spurgt Mette Daae Krøyer, der er oversygeplejerske på den flygtede drabsmands afdeling, hvad, der gik galt. 

- Patienten var på planlagt ledsaget udgang med to af vores ansatte på hospitalets område, og her stak han så af.

Hvorfor valgte I, at tage ham med ud at gå så kort tid efter dommen?

- Vi tog ham ud på en gå-tur, fordi det er vores opgave, at hjælpe patienterne med at blive resocialiserede. Det er simpelthen en del af behandlingen, og de får det bedre, ved at de ikke bare er lukket inde. På baggrund af en faglig vurdering vurderede vi derfor, at det kunne han godt magte. 

Vurderede I ikke forkert?

- Der er i hvert fald sket det, at han stak af, men det kan desværre ske, når man har med mennesker at gøre. Det er dog ikke min vurdering, at vi har været for hurtigt ude, fordi han også tidligere har været på udgang, og her har han overholdt aftalerne.

Så mange fanger flygter fra Risskov

I vil gerne resocialisere den her mand, men har I ikke også et ansvar for, at retssikkerheden nu ikke bliver krænket hos fx hans offers pårørende?

- Jo, og vi tænker altid på retssikkerheden. Men vi er ikke altid herre over, hvad der foregår, og det er klart, at det her er selvfølgelig ikke godt for nogen. 

HVAD MENER DU? ER DET I ORDEN AT TAGE EN DØMT DRABSMAND PÅ UDGANG TO MÅNEDER EFTER DOMMEN? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK

Afstemning


Din kommentar

Kommentarer

BT sætter nu fokus på galehusenes personlighedsforstyrrede ansat

Skrevet af Flemming Kibsgaard, Tirsdag den 12. februar 2013, 14:43

BT sætter nu fokus på galehusenes personlighedsforstyrrede ansatte, hvor galskaben mere er reglen end undtagelsen. Psykiatrien er hvad der kommer nærmest et totalitært idiotvælde.

BT vil nu afdække de mange skjulte lig i lasten samt de skjulte lig de ansatte bærer rundt på mellem ørerne. Der er meget at bore ned i og afdække, men BT har vist de mestrer opgaven i andre temaer med bl.a. politisvigt. :)

Galehusets egne gummicellelæger er ligeså farlig som patienterne

Skrevet af Flemming Kibsgaard, Søndag den 10. februar 2013, 14:17

Danmark er berygtet globalt for sine ekstremt farlige gale kriminelle gummicellelæger. Årsagen dertil skal ses i, at Danmark ikke har noget filter, der sorterer de farligste gale personlighedsforstyrrede og psykotiske gale læger fra.

Revl og krat ansættes uden hensyn til, hvilke forbrydelser de havde begået inden de fik lægeautorisationerne, hvor selv voldtægt af klientel ikke er nogen hindring for en lægeautorisation.

Psykiatrien er lægefagets affaldscontainer, hvor de læger der er farlige for deres omgivelser ansættes i psykiatrien, hvor de bedre kan leve skjult blandt de øvrige farlige patienter og mentalforstyrrede kollegaer.

De udsteder falske lægeerklæringer til kollegaerne pålydende, at de er helt psykisk upåfaldende, uagtet graden af den galskab der rumsterer i de farligt syge hoveder.

Mange er notoriske mytomaniske psykopater, men glider ind i mængden af abnormiteterne på gummicelle afdelingerne, hvor det ofte er umuligt at se og høre forskel på hvem der officielt er farlige patienter og hvem der er gummicellelæger.

Risskov har mange farlige gale psykiatrilæger, der ikke blot er til fare for deres omgivelser, men også for kollegaerne indbyrdes.

En dommer fik en sag med to gale psykiatere fra Risskov, hvor de havde åbnet en privatklinik ved siden af deres overlægestillinger på Risskov. Klinikken forvandlede de til et krigszone lignende landskab, da de to gale gummicellelæger bekrigede hinanden med terror på klinikken, hvor de opsatte snublefælder, spillede højt musik så de ikke kunne føre samtaler med klienterne, og tog ind på klinikken efter lukketid og åbnede dørene så der var fri adgang fra gaden. Dommeren smed den ene galning ud fra ejerskabet, og undrede sig over hvordan mon deres patienter blev behandlet med den abnorme adfærd de to galninge udviste indbyrdes.

Ikke fordi man behøver at være bindegal og personlighedsforstyrret, men jeg har en mistanke om, at det vil være formidlende omstændigheder der fremmer forståelsen for galskaben, såfremt det er tilfældet. :)

"Mest tosset"

Skrevet af Renè, Onsdag den 12. december 2012, 20:18

Mon spørgsmålet er: Hvem er mest "tosset"? Patienter eller ansatte?

Totalt uforsvarligt, at der ikke er mere styr på fangerne

Skrevet af Sanne, Mandag den 3. december 2012, 10:01

Ingen er en morder stukket af på en tur med 2 medarbejdere på Risskov, det er totalt uforsvarligt og en hån for ofrene og deres pårørende.

Men denne regering tilgodeser jo kriminelle og ulovlige indvandrere mere ende samfundets svageste.

Som sædvanlig kommer der et af de sædvanlige uprofessionelle "pip" fra Astrid Krag. Hun vil have en redegørelse, fint nok, men hver gang, hun forlanger det, sker der jo ikke mere.

Som hun sagde i valgkampen om formandsposten for SF, kunne hun skabe resultater, hun havde lige fremsat 3 lovforslag - undskyld, men er et lovforslag ikke først et resultat, hvis det bliver vedtaget?

Mon ikke Astrid Krag skulle tilbage på skolebænken og få lidt mere viden og erfaring, hun er simpelthen for uerfaren og udygtig til den post, hun har tilraget sig.

Der var store forventninger til Annette Vilhelmsen som formand for SF, grundet hendes valgløfter, uddannelse og politiske erfaring. Men trist nok blev hun hurtigt banket på plads af Margrethe Vestager under et spil bordtennis på Marienborg dagen efter, hun var valgt, og siden har man næsten ikke hørt fra et ord hende, hun er også blevet en stor skuffelse, som resten af den uduelige regering, men nu kan hun vel også nå at redde fuld pension fra hun bliver 62 år, så hellere lade være med at holde sine valgløfter. Hvor mange ministre mon vi betaler pension til fra de er 62 år? Urimeligt, at ministrene kan optjene fuld pension på 1 år fra de bliver 62, det er der vist ikke mange andre, der kan. Der skulle regeringen se på besparelser i stedet for at tage fra de syge, arbejdsløse og kontanthjælpsmod-tagere.

Lad os dog få det valg NU, inden denne regering helt ødelægger vores velfærdssamfund, regeringen er absolut IKKE ønsket af vælgerne.

Det er bedst at være sindsyg

Skrevet af Erik Helge Pedersen, Lørdag den 1. december 2012, 15:01

Vi må i dag erkende, at der er meget stor forskel på at være sindsyg i gernings øjeblikket og det, at være såkaldt normal. Retspsykiatrien i Danmark er sådan indrettet at, hvis det kan bevises at du er sindsyg i gernings øjeblikket, så for du en anbringelses dom.
At du så kort tid efter ikke er sindsyg er et held for dig, for så kan du snarest blive udskrevet til godt nok Kriminialforsorgen men du er stort set en fri person.

Nu må folk til at vågne op!

Skrevet af L.P., Søndag den 25. november 2012, 23:51

Ja, nu melder Astrid kragh sig på banen,- når det nu er kommet i medierne!
Og hun snakker for sin syge moster,- som de andre hippiepolitikere,- og hvad sker der?!!
INGENTING,- det samme overhumane, tossegode retssystem.
Ingen bliver fyret,- og hele det syge cirkus fortsætter.... HELT SIKKERT!
FØJ, hvor de skulle skamme sig,- både på institutionen-og på Christiansborg!
Det er kriminelt, at lade alm. uskyldige borgere i stikken på den måde,- KUN at varetage dybt kriminelles tarv i alle henseender!

Manden skal jo tilbage i samfundet !

Skrevet af Egon Techo Plet, Søndag den 25. november 2012, 18:05

På et eller andet tispunkt,skal 20-årige Dannie Sejberg Meldgaard,tilbage i samfundet.

Udgangen var en del af en resocialiserings processen,men måske var det lige lovligt tidligt i behandlingsforløbet,at han kom på udgang
han smuttede,men det er jo ikke kun i Risskov det sker,det sker jo osse i almindelige straffe sager at folk smutte.

Uanset sagens karaktér,kender vi ikke sandheden i hele den sag.
det eneste der har været fremme i sammen,er at gerningsmanden har følt sig truet af sit offer.
hvad disse trussel har handlet om reelt ved kun gerningensmanden,og hans offer.

At nogen føler at deres retssikkerhed er krænket er forståeligt.

Gerningsmanden er erklæret sindsyg,efter lægeligt skøn,men ingen kender graden,der kan jo være tale om momentan sindsyge,læger kan også tage fejl.

Presse var lige lovlig hurtigt til via overskriften SINDSYG FANGE Flygtet. Bagefter fik vi jo så at vide,manden ikke var særlig farlig.
Hans flugt endte jo osse hos noget familie,han har søgt en eller anden form for tryghed,som man et eller andet sted vel må have forståelse for.

To sider.

Skrevet af Hans Larsen, Søndag den 25. november 2012, 16:05

M. Jensen.
Nej du tager fejl, i dette tilfælde er der kun en side.
Patienten dræbte en anden mand - en far, med 23 knivstik. Er efterfølgende vuderet sindssyg og idømt en dom til anbringelse på psykiatrisk hospital.
Patienten får ledsaget udgang mindre end 2 mdr. efter dom, begrundet i resocialisering.
Det er i den grad krænkende for retsfølelsen, og en eklant mistolkning af reglerne for udgang.

Tragisk

Skrevet af M. Jensen, Søndag den 25. november 2012, 13:16

Sagen er dyb dyb tragisk, men hvor mange herinde kender sagen i detaljer?

En sag har altid 2 sider.

Fangedragter

Skrevet af Ole Baath, Søndag den 25. november 2012, 12:01

Alle indsatte skal have særlige fangedragter, så de er let genkendelige.
Hvor menge penge koster det samfundet at man skal ud og finde gerningsmændende flere gange.

:'(

Skrevet af Jannie c, Lørdag den 24. november 2012, 23:18

Syns dette er det værste der kunne ske min veninde offers kæreste + vores venner først sker der noget så forfærdeligt bagefter venter vi så længe på at få ham begravet for bagefter at vente endnu længere fordi dit svin får ny advokat? Endelig var der faldt dom og min veninde og deres dejlige datter fik ro og så sker dette?! Fuck hvor skulle retssystemet skamme sig man føj!!!! Og så to kvinder om en morder?! WTF!! Håber der er nogen der sidder med dårlig smag i munden over så dum en beslutning!!

Hmm...

Skrevet af Jyden, Lørdag den 24. november 2012, 22:44

Det viser blot hvad TOSSEGODHED medfører!
Slip bare alle kriminelle løs,- fyr alle de inkompetente, der står for retssystemet, og alle de offentlige ansatte desang.- og giv alle borgere ret til at forsvare sig selv,- et lovløst samfund,- for det er det alligevel ved at være!

Forrykt

Skrevet af MAtt, Lørdag den 24. november 2012, 18:36

Hvis han skal på ledsaget gåtur bør det være med to mandlige ledsagere og fodlænker.

Ja, det lyder voldsomt, men det er ikke acceptabelt, at Risskov psyk. skal være skyld i så mange fangeflugter på baggrund af blåøjede etiske hensyn. Manden er dømt for mord, vurderes til at være farlig, så hvis han skal ud i offentlgheden, hvilket er i forvejen er forrykt (fængsler/retspsyk. er til for at holde folk ude af samfudnet), så må han lænkes, så han ikke har mulighed for at stikke af og krænke lovlydige borgeres retssikkerhed.

Man må ikke!

Skrevet af Poul, Lørdag den 24. november 2012, 17:23

Man må ikke give patienter håndjern på når man er på udgang!

Han har kun slået en ihjel

Skrevet af E. Hansen, Lørdag den 24. november 2012, 17:17

Er det ikke snart på tide de tager sig sammen og passer bedre på farlige forbrydere, det er som om de ikke tør at sætte håndjern på, det er måske synd

hvor mange gange er det ikke sket at de stikker af selv fra politiet

man bliver helt bange

Skrevet af sara, Lørdag den 24. november 2012, 16:24

ja så må vi passe på
og huske ringe efter politiet vis vi ser ham

man bliver helt bange

Skrevet af sara, Lørdag den 24. november 2012, 16:24

ja så må vi passe på
og huske ringe efter politiet vis vi ser ham

Noget til forskel

Skrevet af JEK, Lørdag den 24. november 2012, 16:07

i en hverdag er der da på, om man kun er voldelig, imod - at være en simpel pensionist - men det er da fint, at i et offentligt omsorgssystem har man nemt ved, at give ledsagere ture ude til en volds forbryder, morder. Mens de ældre ikke kan opnå det samme i offentlig regi, men må finde sig i at være spærret inde døgnet rundt. Men rigtigt, man skal ikke blande æbler og pærer.

Det er jo synd for manden

Skrevet af Kim, Lørdag den 24. november 2012, 15:11

Hold nu op. Det er da synd for manden, han er kommet til at slå en mand lidt ihjel, og ved et uheld gik der ild i huset, og derefter ville han bare give offeret en anstændig begravelse. Nu er alle efter ham. Godt der var to rare damer der stolede på ham. De har nu vist ham tillid, og han er derfor blevet et bedre menneske. Den næste han dræber, dræber han måske på en mere human måde.

Læs nu artiklen!

Skrevet af Poul, Lørdag den 24. november 2012, 16:20

Han havde ikke udgang 1 mdr. efter drabet- han har siddet varetægtsfængslet i surrogat siden drabet i 2011!

Det må høre op

Skrevet af Martin A, Lørdag den 24. november 2012, 14:58

Tænk sig at oversygeplejersken udtaler at denne sindsyge gerningsmand har været på udgang før dette skete!!! Altså åbenbart en måned efter at han har slået en anden ihjel! Hun omtaler ham nærmest som offer i sagen. Han skal resocialiseres og derfor på gåtur! Spænd dog for satan disse psykopater fast i fodlænker hvis I skal på tur! Første gang det sker for jer er slemt, men anden gang burde dælme have personalemæssige konsekvenser - for så er I sgu lige så småtbegavede som de indespærrede!!!!

Fårene uden hoveder, vogter ulven...

Skrevet af Pedersen, Lørdag den 24. november 2012, 22:37

Du har 100% ret, Martin A!
Han skal nemlig have fodlænker på,- i USA sætter man den slags kriminelle til samfundsarbejde med en kugle lænket til det ene ben,-så er de trætte til aften,- men her pisser man på ofrene og forkæler de kriminelle,- helt forrykt!
Men det skal jo være ÅHH så politisk korrekt, og ÅHH så humant!

Som en dårlig film

Skrevet af Jan, Lørdag den 24. november 2012, 14:54

Det minder om en dårlig film, hvor man finder to søde piger det skal passe på en sindssyg livsfarlig morder. Man tænker altid at det virker urealistisk, og at det er noget man finder på for at øge spændingen i filmen. Den enste forskel fra film er, at i en film vil pigerne som regel være små lækre, så det er ekstra uhyggeligt.....

Dommerne

Skrevet af A Nielsen, Lørdag den 24. november 2012, 14:51

Det er dommere og advokater, der vil sikre at de, vennerne og medlemmerne i deres fagforening har noget at lave. Så er det ligemeget om der dør et par fattige danskere ind imellem.

Indsat vs. patient

Skrevet af Ib C., Lørdag den 24. november 2012, 14:34

Det kan godt være at han er dømt for mord, men det er en behandlingsdom så han er derfor patient og ikke indsat. Risskov er ikke en del af kriminalforsorgens institutioner og vurderinger der vedr. udgange m.m. er ikke baseret på Straffulbyrdelsesloven. I kriminalforsorgen bliver en farlig fange ikke ledsaget af kun 2 personale og såfremt han er udenfor murene ville han sandsynligvis blive påført transportbælte.

Endnu en gang er amatører sat til at passe på de farligste mordere vi har i landet.

Skammeligt!

GPS

Skrevet af Carsten I, Lørdag den 24. november 2012, 14:26

Hvorfor er der ikke en en lov gående på at visse typer af indsatte, får ind opereret, en chip, således at man lynhurtigt kan opspore dem igen, når uheld, som her sker - det forstår jeg ikke.

Sindssyg

Skrevet af Søren, Lørdag den 24. november 2012, 14:24

Hvad ligner det at han skal ud på tur når han kan været til fare for andre, der er kun at infører dødsdom hvad skal vi fodre på ham, nu må man til at vågne, jeg siger liv for liv afsted med ham.

Bøsset

Skrevet af Lars, Lørdag den 24. november 2012, 14:22

Typisk i det her bøsset skvat samfund.

Mon det er...

Skrevet af Peter Hertz, Lørdag den 24. november 2012, 14:20

..kvindeligt vagtpersonale???

frihedsberøvet siden 2011

Skrevet af jens, Mandag den 26. november 2012, 19:01

nej.. han har været i behandling siden 2011, hvor han blev indlagt på Risskov. så resocialiseren har ikke kun varet 2 måneder!