KFUM-Spejderne ser med stor alvor på en sag, hvor en 46-årig spejderleder er varetægtsfængslet for overgreb mod 24 børn.

Det fortæller Thomas Kirkeskov, der generalsekretær i KFUM-Spejderne.

»Hvis der er hold i det, er der tale om en situation, som aldrig må opstå. Så er det rigtig skidt,« siger Thomas Kirkeskov.

Den 46-årige er mistænkt for talrige overgreb mod børn og har siddet varetægtsfængslet siden 17. marts. Overgrebene har dels fundet sted i forbindelse med mandens arbejde i en daginstitution i Albertslund og dels i forbindelse med mandens frivillige arbejde i en KFUM-spejderklub i Brøndby.

Ifølge politiet har han under afhøringer indrømmet en række overgreb, som politiet ikke kendte til i forvejen.

»I alt har Københavns Vestegns Politi på nuværende tidspunkt identificeret 24 børn, som kan have været udsat for seksuelt misbrug. I de fleste af tilfældene, har der angiveligt været tale om blufærdighedskrænkelser eller anden kønslig omgang,« skriver Vestegnens Politi i en pressemeddelelse.

Thomas Kirkeskov fortæller, at KFUM-Spejderne gør meget for at forhindre, at overgreb kan finde sted på spejderlejre og andre arrangementer.

For at være frivillig i KFUM-Spejderne skal man have en ren børneattest, som er et juridisk stykke papir, der dokumenterer, at man ikke har været dømt for sædelighedsforbrydelser mod børn. Ifølge Thomas Kirkeskov havde den anholdte en sådan børneattest.

Hvis manden findes skyldig i anklagerne, vil KFUM-Spejderne overveje om der kan indføres yderligere sikkerhedstiltag.

»I dag har vi nogle samværsregler, som bliver aftalt lokalt. Samværsreglerne skal først og fremmest sikre børnene i tilfælde af, at der er nogen i vores organisation, der har de tendenser. Dernæst skal de sikre, at vores ledere ikke havner i situationer, hvor der kan opstå misfortsåelser. Vi ved ikke så meget om sagen endnu, men hvis der viser sig at være behov for, at vi strammer op, så gør vi det,« siger Thomas Kirkeskov.

Københavns Vestegns Politi betegner sagen som »en meget alvorlig sag«:

»Vi står med en meget alvorlig sag. Vi har derfor nedsat en gruppe af dedikerede efterforskere og nogle af Danmarks mest rutinerede videoafhørere, for at komme til bunds i dette sagskompleks. Samtidig er vi i et meget tæt samarbejde med de kommunale myndigheder, spejderne og Børnehus Hovedstadens psykologer, siger efterforskningslederen i sagen,« politikommissær Ole Nielsen i pressemeddelelsen.

Københavns Vestegns Politi har i samarbejde med kommunen og spejderklubben afholdt en række orienteringsmøder for forældrene til de muligt misbrugte børn