Smuglerdronning: Jeg troede ikke, at det var ulovligt

Den hovedtiltalte i den omfattende sag om menneskesmugling troede ikke, at hun gjorde noget ulovligt.

Mette Sehested Larsen mela@bt.dk

- Hvis de havde anholdt mig noget før, så var jeg blevet glad. For så havde jeg fundet ud af, at det var ulovligt, og så skulle jeg måske ikke have været varetægtsfængslet i så lang tid, fortalte den 43-årige kvinde, LPB, der ved retten i Holstebro står tiltalt for omfattende og systematisk menneskesmugling.

Retssagen mod kvinden begyndte torsdag. Her er kvinden hele dagen blevet afhørt af anklageren. Hun erkender, at hun har fået garanter til at udfylde besøgs-visaer med falske oplysninger, men forklarer, at hun ikke troede, at det var ulovligt.

Sådan blev hundredvis af filippinere smuglet til Danmark

LPB fortalte, at de penge hun har tjent i sit rejsebureau, har hun brugt på en fond, hvor hun hjælper børn og unge på Filippinerne med uddannelse, sundhed og medicin.

- Hvis jeg havde vist, at jeg endte her (i retten, red.), fordi jeg har tjent penge på mit rejsebureau og givet dem til fonden, så ville jeg ikke have gjort det. Mine egne børn lider under at være væk fra mig. Jeg ser dem kun en time hver 14. dag, fortalte 43-årige mor til to, inden hun fandt et lommetørklæde frem og tørrede øjnene.

Ifølge anklager Claus Benner var det en indbringende forretning for kvinden at hjælpe filippinerne til Danmark. Hendes filippinske kunder betalte helt op til 600.000 filippinske pesos for at komme til Danmark. Det svarer til cirka 70-80.000 danske kroner, afhængig af dagskursen.

Claus Benner mener, at en del af de penge røg direkte i den tiltaltes lomme. Han spurgte ind til pengeoverførsler på i alt 700.000 danske kroner, som kvinden har modtaget gennem Western Union.

Anklager vil have smuglerdronning udvist af Danmark

Den anklagede forklarede, at pengene ikke var til hende selv, men til at betale for blandt andet flybilletter til de filippinere, der skulle til Danmark.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08