Den mand, som lørdag mistede livet ved skudattentatet på Østerbro i København, var den 55-årige filminstruktør og -producent Finn Nørgaard.  Alle de pårørende er blevet underrettet, oplyser Københavns Politi.

Finn Nørgaard har instrueret et lang række film for blandt andet TV2 og DR, hvor han også har arbejdet som producent. I 2009 instruerede han dokumentarfilmen 'En anden vej', hvor daværende koncernchef i Tryg, Stine Bosse, sammen med fire unge kriminelle nydanskere vandrede otte dage ad den verdensberømte pilgrimsrute i Nordspanien.

Læs også:

Den dræbte var lørdag eftermiddag taget til kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, hvor han skulle overvære et debatmøde om kultur, blasfemi og ytringsfrihed. Omkring klokken 15.30 begyndte en gerningsmand bevæbnet med et automatvåben at skyde mod kulturhuset, og politiet besvarede ilden. Under skudvekslingen blev Finn Nørgaard ramt af skud, og han afgik kort efter ved døden.

I 1988 producerede Finn Nørgaard den dokumentar, som filminstruktør Ole Christian Madsen lavede om Eik Skaløe og Steppeulvene. Det er flere år siden, de to sidst havde kontakt, men Ole Christian Madsen har kun gode minder om sin gamle kollega.

»Finn betød meget for mange mennesker, han hjalp mange videre i branchen,« siger Ole Christian Madsen.

Ole Christian Madsen beskriver Finn Nørgaard som »et elegant, vellidt og utrolig velformuleret menneske«.

Den afholdte filmmands omgangskreds er i chok over Finn Nørgaards alt for tidlige og tragiske død. Blandt dem er erhvervspsykologen Majken Matzau, som var en nær ven af den dræbte.

»Finn var en original; en helt utrolig hjertevarm og kreativ person – dedikeret og fantastisk. Han har lavet mange ganske specielle dokumentarfilm,« siger erhvervspsykolog Majken Matzau til Ekstrabladet.dk.

Læs også:

BT har talt med Majken Matzau, som ikke ønsker at komme med yderligere kommentarer til det tragiske dødsfald.

»Jeg har ikke mere at udtale mig om. Jeg har sagt det, jeg ville sige,« forklarer hun til BT.

Som instruktør interesserede Finn Nørgaard sig for ytringsfrihed, og det var derfor, han ville overvære debatmødet. Men det, der skulle have været en lærerig eftermiddag i ytringsfrihedens navn, endte med at koste Finn Nørgaard livet.

Læs også:

Efter angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo i januar, hvor flere mennesker mistede livet, fordømte Finn Nørgaard handlingen på sin Facebook-profil.

»Det er rystende og skræmmende, at modige mennesker er myrdet af kujonagtige muslimske fascister,« skrev han.

Finn Nørgaard efterlader sig en kæreste, som han boede sammen med.