skibsinspektør og skib 123
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Lennart Rehnman
Oslo 20160221. Den pensjonerte danske sjøfartsinspektøren Flemming Thue Jensen er tilstede under pressekonferansen til Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star som holdes i Oslo søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix 2016) Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Nej. Så klart var svaret fra den tidligere skibsinspektør Flemming Thue Jensen på et pressemøde i Oslo søndag.

- Jeg vil ikke lade mig afhøre. Jeg synes, norsk politi har haft en meget uheldig sag.

Her ses det brændende Scandinavian Star i 1990
Her ses det brændende Scandinavian Star i 1990 Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Flemming Thue Jensen hævder, at han ved, hvem der står bag mordbranden på Scandinavian Star i 1990, hvor 159 mistede livet. Han mener, det er en skandale, at han ikke blev afhørt af politiet tilbage i 1990.

Jette og scandistar 123

mike og skib 123

- Det allersørgerligste er, at hvis de havde hørt på det, jeg sagde, så kunne de have minimeret antallet af mistænkte. Vi kunne have fået formindsket antallet af mistænkte ned på tre personer, og vi kunne have opklaret det på en måned.

- Det er den største skandale politimæssigt, siger han.

Den pensjonerte danske sjøfartsinspektøren Flemming Thue Jensen under pressekonferansen til Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star som holdes i Oslo søndag.
Den pensjonerte danske sjøfartsinspektøren Flemming Thue Jensen under pressekonferansen til Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star som holdes i Oslo søndag. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

/ritzau/

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook